Ev / Haberler / e-Spor Haberleri / 2017 Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi 1.Hafta Sonuçları!
Valorant names

2017 Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi 1.Hafta Sonuçları!

Hafta sonlarımızın vazgeçilmezi, heyecanın doruk noktalara ulaştığı League of Legends Şampiyonluk Ligi, 1.hafta maçlarıyla 3 Haziran’da başladı.

 

Cumartesi ve Pazar’ları 3’er maçın, Pazartesi ise tek maçın oynandığı lig sistemimiz, hiç bir değişikliğe uğramadan yoluna devam ediyor. Gelin, gün gün maçların sonuçları ne olmuş bir göz atalım.

 

3 Haziran Cumartesi

Birbirinden zevkli 3 maçın oynandığı cumartesi günü, açılış KMF rövanşı niteliğindeydi: SUP vs. CRW. Favori, son şampiyon SuperMassive olsa da CREW’un yaptığı Korelilerin bir fark yaratması bekleniyordu. Öyle de oldu. İlk maçta biraz enteresan seçimler yapan CREW (Vayne gibi), 40.dakikaya kadar uzayan maçı SuperMassive’in gereksiz Baron ısrarı sayesinde kazanmasını bildi ve seride 1-0 öne geçti. 2.maçta her şey eşit duruyordu, sanki her şey Vadi’ye kalmış gibiydi. Erken bir skor veren SuperMassive üst koridoru fabFabulous, ardı arkasına skorlar vermeye devam ederken, SUP alt koridoru ve ormancısı Stomaged de sanki “bitse de gitsek” modundalardı. Maçı 2-13-3 bitiren fabFabulous, şüphesiz profesyonel arenadaki en kötü skorlarından birisini elde ederken, SuperMassive de toplamda 36-12’lik ezici bir skorla güçlü rakibi CREW’e boyun eğmek durumunda kalıyordu. Ayrıca, söylemeden geçmeyelim, Maçın Adamı ödülünü her 2 maçta da CREW’un yeni Korelisi NaeHyun aldı. Rövanşı, CREW e-Sports kazanmıştı.

 

İkinci maç, lige yeni çıkan iki takım arasında oynanıyordu: P3P e-Sports vs. Çilekler. İki takım hakkında da bir nebze bilgi edinmemizi sağlayacak nitelikte olan bu önemli serinin ilk maçını, oynamakta daha rahat oldukları şampiyonları seçen Çilekler oldu. İkinci maç, ilk maça göre biraz daha heyecanlıydı. Global görevlerde ve takım savaşlarında daha doğru işler yapan P3P, bu maçı rakibinden almasını bildi ve 2 ekip de Vadi’den 1’er puanla ayrıldı.

 

Günün son maçında geçen sezonun 2 yarı finalisti Team AURORA ve 1907 Fenerbahçe e-Spor karşılaşıyordu. Bu maç için konuşmaya tersten başlayalım. Maç sonu, 1907 Fenerbahçe’nin kaptanı Thaldrin, Riot Games’in yeni sunucusu MsClick’e verdiği röportajda, sezon arası dönemini çok antreman yaparak geçirdiklerini söylemişti. 1907 Fenerbahçe, bunun meyvesini yiyor gibi gözüküyor zira maçı 2-0 kazanmasını başardılar. Aynı zamanda ikinci maçı az daha kaybetmek üzerlerken, Frozen’ın inanılmaz üst düzey oyunuyla yalnızca 2 minyonu öldürmesi, maçı Fenerbahçe’nin kazanmasını sağladı.

 

4 Haziran Pazar

 

Pazarın maçları şöyleydi:

Galakticos – Dark Passage

Fenerbahçe – SuperMassive

Çilekler – AURORA

 

İlk maçla başlayalım. Birbirinden iyi transferler yapan 2 ekip Galakticos ve Dark Passage, Vadi’de yenişemediler ve 1’er puanın sahibi oldular. İki takım da birbirine yakın oyunlar sergiledi, sırayla maçları fırlattılar ve sonuç 1-1 oldu.

Günün devamında ilk gün galibiyet alan 1907 Fenerbahçe ile Tolerant’la uyumu sağlayamamış gibi gözüken SuperMassive arasındaki mücadeleyi merakla bekliyorduk. SuperMassive, eski makro oyununa hala çok yakın oyunlar sergileyemese de 2 oyunu da kazanmasını bildi ve yine o alıştığımız SuperMassive olma yolunda ilerlediklerini bizlere kanıtladı. Ayrıca Tolerant’ın inanılmaz Thresh performansından da bahsetmeden geçmeyelim, ileriki haftalarda mutlaka üzerine bir Thresh yasaklaması çekeceğini düşünüyorum.

Günün kapanış maçı yeni ekip Çilekler ile AURORA arasındaydı. Açıkçası bir adım önde gözüken ekip AURORA’ydı fakat Çilekler ilk maçı kaybettikten sonra seriye tutundu ve 1 puanı alıp Vadi’den ayrılmasını bildi.

 

5 Haziran Pazartesi

 

Spoiler vererek başlayalım. Son günün 2 maçı da berabere bitti.

İlk maçta Dark Passage ile CREW karşılaşıyordu. Cumartesi günü SuperMassive’i adeta ezip geçen CREW’un bu maçta da en az 1 puan almasını bekliyordum zaten. Fakat maça kötü başlayan ekip, Dark Passage’a ilk maçta boyun eğdi ve seride 1-0 geriye düştü. Fakat tecrübeli ve bir o kadar da yetenekli oyuncularıyla seriye tutunan ekip, ikinci maçı kazanmasını bildi ve Vadi’den 1 puanla ayrıldı.

Günün ve haftanın son maçında ise P3P e-Sports ile Galakticos karşılaşıyordu. Geçen mevsimin en iyi ormancısı k0u’nun yine harika performans gösterdiği seride sonuç yine 1-1’di. MsClick’in k0u ile yaptığı maç sonu röportajında k0u’nun beraberlikten kesinlikle memnun olmadığını, hedeflerinin ise şampiyonluk olduğunu söylediğini de belirtelim.

 

Bu heyecanlı haftanın sonunda 8 maçta tamı tamına 5 beraberlik vardı! Beraberlikler haftası olarak adlandırabileceğimiz ilk haftanın ardından gelin bir puan durumuna göz atalım:

 

Bir de isterseniz 2.hafta maçları nelermiş hep beraber öğrenelim:

Önümüzdeki haftanın maçları ve yorumlarıyla tekrar karşınızda olmak dileğiyle, hoşçakalın!

Hakkında Sencer Yücel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.