Ev / Haberler / Oyun Haberleri / Apex Legends İncelemesi

Apex Legends İncelemesi

Sekiz saatlik bir süre içerisinde 1 milyon oyuncu barajını aşan yeni battle royale Apex Legends nasıl bu kadar başarılı oldu?  Bizce ömrü ne kadar? Apex Legends inceleme altında! 

 

Bir gün içerisinde milyonlarca oyuncu tarafından oynanan, aynı zamanda sosyal medya platformlarında en çok izlenen ve oynaması ücretsiz olan Apex Legends’i minik bir incelemeden geçirdik.

Rainbow Six: Siege ya da Overwatch oyunlarındaki karakter sistemine benzeyen, her karakterin kendine ait bir oynanışa ve birtakım özelliklere sahip olduğu Apex Legends, battle royale türüne yeni bir soluk getiriyor. PUBG‘nin tahtını ele geçiren Fortnite, yerini Apex Legends‘e karşı koruyabilecek mi?

Apex Legends Nasıl Bir Oyun?

Üç kişilik ekipler ile başladığınız maçlar 60 oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Oyuncular klasik battle royale anlayışına yeni bir yaklaşım getiren Apex Legends’te, hem birbirlerine karşı mücadele veriyor hem de daralan halkaya karşı hayatta kalmaya çalışıyor. Alışılagelmişin dışında olarak, oyundaki Legends adı verilen kahramanlar mevcut ve her kahraman kendi özelliklerine sahip. Bir kahraman duvardan duvara kanca atıp süzülürken, bir diğeri holografik kalkanıyla savaşın ortasına giriyor. Bu özellikleri tekrar kullanmak için bir süre beklemek gerekiyor. Bununla birlikte her kahramanın kullanabildiği üstün bir özellik de mevcut. Bu üstün özellik zaman içerisinde doluyor ve oyun içerisinde art arda kullanılabiliyor.

  • Üç kişilik ekipler
  • Her maçta 60 oyuncu
  • 8 ayrı karakter

Overwatch oyunundaki ultimate skill konseptini içinde barındıran Apex Legends, basit bir FPS ya da battle royale olmaktan daha fazlasını hedeflemiş gibi görünüyor. Kozmetik açıdan da oldukça zengin olan oyunda karakterlerinize farklı kıyafetler giydirmek ya da silahlarınızı farklı renklere boyamak mümkün. Bunu yapmak için seviye atlayarak kazandığınız materyallere ihtiyacınız var.

Sıradan Bir Battle Royale mi?

Savaş esnasında düşmanı kolaylıkla işaretleyebilmek, lazım olan bir eşyayı takım arkadaşlarınıza bildirebilmek gibi kolaylıklar mevcut. Battle royale türündeki  “Nereye atlayalım?” ya da “Of bak uzağa düştün sana oraya atla mı dedim?” gibi serzenişleri engellemek adına, maç başlangıcında tüm takım takımdaki tek bir Jumpmaster tarafından yönlendiriliyor. İsteyen oyuncular bireysel olarak haritada istediği yere iniş yapabiliyor.

Oyunda finisher move adı verilen eylemler mevcut. Canı bitip yere düşen ama tamamen ölmeyen düşmanlarınızı infaz edebiliyorsunuz. Yanına gidip E’ye bastığınızda bir animasyon giriyor ve kill cam etkin oluyor. Her karakter kendi animasyonuna ve oyun içerisinde söylenebilecek birtakım cümlelere sahip. Bunlar da mağazadan alınabiliyor ve karakteriniz oyun içi konuşmalar yapabiliyor. Takım arkadaşlarınıza teşekkür edebiliyorsunuz.

  • Maçlara başlamak oldukça kolay.
  • Jumpmaster özelliği ile tek kişinin kontrolüyle tüm takımın inişi sağlanabiliyor.
  • Her karakterin özel bir yeteneği var.
Oyunun haritası.

 

Apex Legends inceleme altındayken dikkatimizi çeken noktalardan biri de oyunda öldüğünüzde tekrar canlanabiliyor oluşumuzdu. Maçlara hızlı bağlandığınız için Apex Legends’te hemen ölseniz de kolay pes etmiyorsunuz. Çünkü takım arkadaşınız Banner adı verilen eşyayı üzerinizden alıp, en yakın Beacon noktasına giderek sizi tekrar oyuna ekleyebiliyor. Üç kişilik takımınızda yalnız kalan bir arkadaşınızdan umudunuzu kesmeyin. Çünkü sizi tekrar oyuna ekleyebilir.

Oyunda bir kalkan sistemi de mevcut. Oyunda dört adet giyilebilir eşya var. Helmet, torso, knockdown shield ve backpack.

Kask ve gövde zırhları kendilerinden bekleneni yaparken, knockdown shield ise canınız bittiğinde ve yere düştüğünüzde silahla öldürülmenizi bir süre engelliyor. Yani knockdown durumda olduğunuzda geçici bir koruma sağlıyor. Backpack ise tahmin edebileceğiniz gibi envanterinizi genişletiyor.

Bu zırhları Shield Cell ile güçlendirebiliyorsunuz. Zırhlar farklı kalitelerde ve farklı renklere ayrılmış. Mor renkli zırhlar ve eşyalar daha güçlü ve etkin. Seviye atladıkça  Apex Pack adı verilen lootbox kazanıyorsunuz.

 

Apex Legends’in Farklı ve Beğendiğimiz Yönleri

  • Karakter temelli oynanış
  • Alışılagelmişin dışında bir battle royale örneği
  • Hızlı ve etkili atmosfer
  • İyi çatışma hissiyatı
  • Etkileşime açık harita
  • Ölen oyuncular tekrar canlandırılabiliyor
  • Kullanıcı dostu envanter ve arayüz
  • Silahlarınızı geliştirebiliyor, dürbün, susturucu gibi eklentiler takabiliyorsunuz

 

Finisher move adı verilen animasyonlardan biri. Bangalore, Apex Legends inceleme içeriğimiz için özel olarak poz verdi.

 

Apex Legends kesinlikle denemeye değer. Oyun boyutu yaklaşık 30 GB. Sistem gereksinimleri ise şöyle:

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • OS: 64-bit Windows 7
  • CPU: Intel Core i3-6300 3.8GHz / AMD FX-4350 4.2 GHz 4 Çekirdekli İşlemci
  • RAM: 6GB
  • GPU: NVIDIA GeForce GT 640 / Radeon HD 7700
  • EKRAN KARTI HAFIZASI: 1 GB
  • BOYUT: En az 30 GB boş alan

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • OS: 64-bit Windows 7
  • CPU: Intel i5 3570K ya da muadili
  • RAM: 8GB
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290
  • EKRAN KARTI HAFIZASI: 8GB
  • BOYUT: En az 30 GB boş alan

 

Yorumlarda bizimle olursanız çok seviniriz. Apex Legends inceleme içeriğimiz burada sona erdi. Daha fazla oyun haberlerine ve incelemelere anında ulaşabilmek için bizi Instagram‘dan takip etmeyi unutmayın.

 

 

 

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Üretmeye çalışan, kitaplar, diziler, filmler ve oyunlar ile yaşamını sürdüren genç bir öğrencidir. Büyüdüğünde işsiz kalacağının farkında.

Buna da bak!

Rainbow Six Siege 4.Yıl Ülkeleri Açıklandı

Ubisoft, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege oyununda 2019 yılında eklenecek operatörlerin ülkelerini ve sezonların içeriklerini …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir