Ev / Listeler / En İyi Ekran Kaydetme Programları
Valorant names

En İyi Ekran Kaydetme Programları

Oyunlardaki özel anlarınızı yakalamak, video haline getirmek günümüzde gayet kolay bir işlem. Bunları yapabildiğiniz birkaç ekran kaydetme programını sizler için liste haline getirdik.

Aralarında ücretli olan ekran kaydetme programları da var arkadaşlar. Eğer bunu bir iş haline getirmeyi düşünüyorsanız tercihinizi onlardan yana kullanabilirsiniz. Fakat “Ekran videosu çekmek” yeterli, çok hedefim yok diyorsanız ücretsiz programları da tercih edebilirsiniz. Biz ayrım yapmaksızın listeledik. Listede ise belirli bir sıralama yapmadık. Ekran kaydetme programları listemize geçelim dilerseniz.

 

Fraps

Fraps en kaliteli görüntüyü kaydeder ve bu işlem sırasında oyun için FPS (Frame per second – Saniye başına kare) düşüşü yaşamamanız için sıkıştırma yapmaz. Bu yüzden video boyutları çok yüksek olabilir fakat küçük bir Render ile kat kat küçültebilirsiniz bu dosyaları. Fraps şuan ömür boyu kullanım için 37$ ile satışa sunulmuş vaziyette. Buradan satın alım yapabilirsiniz.

Not: Fraps kullanırken ekstra bir Video Edit programı kullanmanız gerekeceğini unutmayın. Çünkü video boyutları gerçekten çok büyük. Gerek depolama, gerekse internete yükleme açısından çok sorun çıkartabilir.

Bandicam

Eğer amacınız sadece anı kaydetmek ise Bandicam programının demo versiyonunu kullanabilirsiniz. Kaydettiği videolara kendi logolarını koymak dışında pek bir zararı yok. Eğer Oyun videosu kaydetmek ve youtube işine girmek gibi planlarınız varsa ve profesyonel bir şeyler yapmayı düşünüyorsanız Bandicam Screen Recorder programını buradan satın alabilirsiniz. Demo ve program tek dosya olarak geçiyor. Buradan programı indirebilir ve ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Camtasia Studio

Hem oyun anlarınızı kaydetmek hem de çok kompleks olmayan bir şekilde bu videolarını editlemek istiyorsanız Camtasia Studio sizin için doğru program olabilir. Kullanışı da basit. Demo sürümünü de indirip kullanabilirsiniz fakat fiyatı bayağı tuzlu diyebilirim. 200$‘a satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Overwolf

Eğer Teamspeak kullanıyorsanız Overwolf onunla birlikte inmekte. Oyun içerisinde küçük bir panel ile açılıyor ve dilerseniz video çekiyorsunuz, dilerseniz de hızlıca SS (Screenshot) alabiliyorsunuz. Basit program arayışında olanlar için birebir. Hatta ayrı bir program gerektirmediği için çok daha fazlası. Fakat sadece oyun çekimi yapıyor ve kendi sesinizi kaydetme imkanı tanımıyor, ona dikkat etmekte fayda var. Teamspeak indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Open Broadcaster Software (OBS)

Geldik altın vuruşa. OBS‘i aslında genel olarak Twitch yayıncıları kullanıyor ama birçok özelliği ve ücretsiz oluşuyla şuan daha iyisi yok diyebilirim. Dediğim gibi kendisi bir canlı yayın programı. Youtube, Facebook ve Twitch.tv‘de bu program ile yayınlar yapabilirsiniz. Fakat aynı zamanda bütün çekimlerinizi kaydetme fırsatı da veriyor.

Open Broadcaster Software ile ilgili söylememiz gerekir ki her şeyi manuel ve ayarlama istiyor. En başta gözünüze çok karışık görünebilir fakat birkaç çekim ardından video çekimiyle ilgili her şeyi öğrenebilirsiniz. Hatta bütün sahneleri ayarlayabildiğiniz için ekstra bir video edit programına da ihtiyaç duymayabilirsiniz. Video’nuzu hangi kalitede çekeceğinizi, kaç fps olacağını dahi siz belirliyorsunuz. Bunlar gayet güzel ayrıntılar fakat belirtmek gerekir ki ekran kaydetme yaparken ‘Video dosyalarında sıkıştırma‘ dediğimiz işlemi yapıyor ve çok güçlü bir bilgisayarınız yoksa en yüksek kalitede çekimler yapmak bayağı yoracaktır.

OBS’i BURADAN indirebilir ve kurabilirsiniz. Türkçe dil desteği içerisinde yer alıyor fakat yine de bir yardıma ihtiyaç duyarsanız yorumlarda belirtebilirsiniz.

Elbette yukarıda ücretli olarak bahsettiğimiz ekran kaydetme programlarının birçoğuna ücretsiz bir şekilde de ulaşabilirsiniz fakat bunları anlatmak etik olmazdı. Programlarla ilgili sorularınızı bizimle yorumlardan ya da iletişim kısmımızdan paylaşabilirsiniz. Çektiğiniz videoları da sayfamıza yollamayı unutmayın. Belki de yayınlarız 🙂

Hakkında Eran "AramdaJungle" Küçük

Buralarda bir şeyler yazıp çiziyor, Oyungg'de yönetici olarak yer alıyor, bir de Marmara Üniversitesinde Radyo, Televizyon ve Sinema okuyor. Öyle pek farklı bir yanı yok, 22 yaşında.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.