Ev / Listeler / Hangi Kafayla Yapılmış Dediğimiz 10 Oyun
Valorant names

Hangi Kafayla Yapılmış Dediğimiz 10 Oyun

Bazı oyunlar zekice kurguları ve gerçekçi yapıları ile hemen dikkat çekerler. Fakat bir de bu tanımın tam tersi olan oyunlar var. Kimin aklına gelmiş ve neden böyle bir şey yapılmış dediğimiz en garip oyunlar bu listemizde.

– Saint’s Row Serisi

Saint’s Row serisi absürt mizah denildiğinde çoğu oyuncunun aklına gelen ilk oyun serisidir. Birbirinden çılgın karakterleri, kimin aklına gelmiş de yapmış dedirten silahları ile Saint’s Row oyuncuların absürt mizah ihtiyacını karşılıyor.

-Postal Serisi

Postal serisinde karşınıza her an her şey çıkabilir. Neşe içinde bir bando gösterisi izlerken kalabalığın arasına dalan Usame Bin Ladin tipli bir adam ortalığı savaş alanına çevirebilir. Sokakta yakaladığınız kedileri silahınızın ucuna takarak katliam yapabilirsiniz ya da vahşice yaktığınız insanları üzerlerine işeyerek söndürebilirsiniz. Hatta kendi üzerinize işeyip kusmanız da olası. :/

-Viscera Cleanup Detail

Gelin itiraf edelim, çoğumuz ailemizden gelen odanı topla uyarılarına kulak tıkıyoruz. Ama iş bilgisayar başında ‘’oda toplamak’’ olunca ekran başında saatlerimizi harcıyoruz. Özellikle arkadaşlar ile oynanınca zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız bu temizlikçilik simülatörünün yapılış amacını ve ona neden bu kadar bağlandığımızı biz çözemedik.

-Surgeon Simulator

Doktorluk dünyanın en kutsal mesleklerinden bir tanesi. Ancak ameliyat sırasında hastaya akıl almaz işkenceler yapabileceğiniz, hatta bir uzaylıyı ameliyat edebileceğiniz bu oyunu Hipokrat görse muhtemelen başını avuçlarının arasına alıp, ne yaptım ben diye düşünerek uzaklara dalardı.

-The Stanley Parable

Oyunların genelinde bir amaca ulaşmak için çaba sarf ederiz. Bazen maceramız boyunca bir anlatıcı da bize eşlik eder. Ancak bu oyunda durum biraz farklılaşıyor. Anlatıcımız yine bize eşlik ediyor fakat onun yönlendirmelerini dinlemediğimizde deliriyor, bize tehditler savuruyor ve bizi aşağılıyor. Buna ek olarak oyunun da pek bir amacı yok zaten. Saf bir delilik hali.

 -Goat Simulator

Bu güne kadar bir çok simülasyon oyunu gördük. Fakat keçi simülatörü diyebileceğimiz bu oyun muhtemelen içlerinde en ‘’bu neyin kafası ya’’ denilebilecek oyun. Gönlünüzce insanlara kafa atabilir, şeytan bir keçiye dönüşebilir ve ortalığı savaş alanına çevirebilirsiniz.

-Shower With Your Dad Simulator

Adından da anlaşılabileceği gibi oyunun ana teması baba ile duş almak. Daha doğrusu duş alan birçok baba içinde doğru olana doğru koşturmak. İnsanın aklına tek bir soru geliyor, neden?

-I am Bread

Olayımız çok basit. Oyunda bir dilim ekmeği canlandırıyoruz. Dilerseniz üzerinizi reçelle kaplayın, dilerseniz evin pervanesine tutunarak oradan oraya savrulun. Bu oyun için daha mantıklı bir açıklama bulamıyoruz.

-Japan World Cup Serisi

Listenin sonlarına yaklaştıkça saçmalık dozu da yükseliyor haliyle. Oyunun temeli bir at yarışında yarışan atlar üzerine bahis yapmaya dayanıyor. Ancak yarışan şeylere at diyebilir miyiz orası biraz muamma. At kostümüyle yarışa katılan mı ararsınız, bir atın üzerine binip Rus geleneksel dansı yaparak bitiş çizgisini geçen 2 jokey mi arasınız… Daha sayamadığımız tonla saçmalık bu oyunda.

-LSD: Dream Emulator

Geldik listemizin birincisine. Ahmet Kaya’nın dediği gibi ‘’nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça’’ bir oyun. Adından da anlaşılabileceği üzere oyun bir LSD simülasyonu. Ya da onun gibi bir şey. Karşınıza çıkan hiçbir şeyin bir anlamı yok. Olan biten konusunda hiçbir fikrinizin olmadığı bir dünyada oradan oraya koşturuyorsunuz. Belirtmeden geçmeyelim, her türlü keyif verici madde sağlığa zararlıdır. Oyunun da ruh sağlığınız için zararlı olacağı kesin gibi.

Listemizdeki oyunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşın. Ayrıca oyun dünyasındaki diğer gelişmelerden haberdar olmak için Facebook grubumuza katılmayı unutmayın.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde işler çok değişti. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.