Ev / Haberler / Need For Speed Payback İncelemesi
Valorant names

Need For Speed Payback İncelemesi

Merhaba sevgili OyunGG okurları. Biz yarış oyunu severlerin uzun bir süredir (2 Yıl) beklediği oyun Need For Speed Payback, 10 Kasım 2017 günü, ön sipariş veren herkes için oynanabilir, ve bekleyen kesim için ise daha cüzi bir fiyat ile satın alınabilir oldu. Buyurun oyunun özelliklerine hep beraber yakından bir bakalım.

Hikaye

Hikaye kısmında bence gerçekten iyi kurgulanmış bir hikaye bizi bekliyor. Oynadıkça, “Ne olur hemen bitmesin”, “Bu kadar çabuk bitmemeli” diye kara kara düşündüğüm, harika bir hikaye olmuş. Yeri geldi Navarro’nun hainlikleriyle boğuştuk, yeri geldi altın kaplama arabalar çaldık. Kah güldük, kah ağladık. Ama her güzel şey gibi, Need For Speed Payback’in de sonu geldi. Takım ruhu ve intikam duygusunu en iyi şekilde yaşatan Need For Speed Payback, hikayesiyle beni benden aldı.

Oyun temel olarak, bir dönem dostumuz olan Lina Navarro’nun bize sırtını dönüp, muazzam bir soygunun ortasında bizi yarı yolda bırakıp, House denilen bir sokak ligine katılıyor. The Collector denilen bir bey abimizin yönettiği bu sokak ligi, özellikle sadece bir lig değil, bir “iş” olmasıyla diğer liglerden ayırt ediliyor. Polisleri ve akıl almaz teknolojileri olan House’un sonunu getirmek. Sadece bizim hayalimiz değil tabii ki de.

Arabalar

Oyundaki arabaların tamamını listelediğimiz habere buradan ulaşabilirsiniz

Oyunda araç sınıfları da mevcut. Bu sınıflar: Race, Off-Road, Runner, Drift ve Drag. Her sınıfın 500 dolar karşılığında fast travel yapılabilen bir galerisi var.

Modifiye

Modifiye konusunda adeta mutluluktan gözlerimizi yaşartan Need For Speed Payback’te hayalinizdeki arabayı yapamamak için geçerli tek bahaneniz, muhtemelen o arabanın oyunda olmaması olacaktır. Ki bu da, bu zengin araba listesinde imkansız gibi bir şey.

Görsel modifiyenin yanı sıra performans geliştirmeleri konusunda da bol çeşitli olan Need For Speed Paybackteki parçalara bir bakalım;

Ecu, block, turbo, head, exhaust, gearbox olarak 6 temel parça, ve her parça için farklı özelliklere sahip markalar bulunmakta. Bu markalar ve özellikleri;
Stock: Satın aldığınız arabanın üzerinde gelir. Pek bir özelliği yok.
Chidori: Aracın daha çabuk hızlanması ve daha çabuk durması üzerine parçalar üretir.
Nextech: Aracın maksimum hızının yüksek olması ve daha çabuk durması üzerine parçalar üretir.
Americana: Nitro gücü ile miktarını ve air time’ı arttırır.
Carbon: Aracın daha çabuk hızlanması, ve hava süresini arttırır.
Outlaw: Hız ve nitroyu arttırır

Bu parçaları Tune up shoplardan alınan veya yarış sonu verilen “speed card” lardan elde edebilirsiniz. Ayrıca yarış sonu kazandığınız speed cardları satabilir, belirli bir temel parçadan rastgele bir marka ve özellik ile elde edilebilen, trade-in’de kullanılan part token’e çevirebilir (1 trade-in için 3 token gerekiyor), veya daha sonra kullanmak için garajınıza gönderebilirsiniz.

Aynı zamanda aracınızı, yolda test ederken canlı canlı değiştirmenizi sağlayan Live Tuning özelliği de var. O da güzel bir dokunuş olmuş. Belirtmekte fayda var ki gerçekten oynayışı önemli ölçüde değiştiriyor. “Dur la bakayım şöyle yaparsam geçebilecek miyim” dememle şaşırmam bir oldu gerçekten.

Yarışlar Ve Ligler

Oyunda bir çoğunuzun bildiği üzere 3 karakter bulunmakta:
Tyler “Ty” Morgan
Sean “Mac” McAllister
Jessica “Jess” Miller

Ty: Standart yarışlar ve drag yarışları
Mac: Off-Road ve drift yarışları
Jess: VIP taşımaları, paket getir-götürleri ve polis kovalamacaları.

Yarış Ligleri: Graveyard Shift, Silver Six
Off-Road Ligleri: Leauge 73, Free Ember Militia
Drift Ligleri: Shift Lock, Noise bomb
Drag Ligleri: Riot Club

House’un özel ligleri:
Yarış: One Percent Club
Off-Road: Hazard company
Drag: Diamond Block

Derelict

Oyunun mottolarından biri olan “scrap,stock,supercar” ı köklerine kadar hissettiğimiz derelict olayı gerçekten muazzam olmuş. Olay temel olarak şu: Bir ligi bitiriyorsunuz, ve ligin yöneticisi size derelict’in konumunu gösteren kağıt parçaları veriyor. Derelict’in ana şasisi yer seviyesinde bulunabiliyor, geriye kalan 4 derelict parçası için uçmalı, kaçmalı ve yeri geldiğinde coşmalısınız. Derelictlerin en büyük özelliği: İstediğiniz her sınıftaki araca çevirebilmeniz, ve 300.Seviyeden sonra aracınızı bir super build’e çevirebilmeniz. Derelictlerin hepsi 100.seviyede geliyor ve 400.seviyeye kadar çıkabiliyor.

Mekanlar , Aktiviteler ve Toplanabilirler

Oyunda 4 adet garaj var. Bunlara fast travel olurken hiç bir ücret ödemiyorsunuz. İlk garajınız Airfield 73’de ücretsiz olarak sizin olarak geliyor. diğer garajlar için 25.000 ile 35.000 dolar arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu garajları satın aldıkça, ana garajda kullanabildiğiniz 5 araç haricinde, depolama amacıyla kullanabileceğiniz alanlara da sahip oluyorsunuz. Ayrıca oyunda 200 dolara fast travel olabildiğiniz benzin istasyonları var. Haritayı gezdikçe bulacağınız bu istasyonlardan toplam 19 tane var. Yukarıda da bahsettiğim gibi galerilere de 500 dolar karşılığında fast travel olabiliyorsunuz.

Aynı zamanda oyunda aktiviteler de mevcut. Her biri 3 yıldız üzerinden aktiviteler ise şu şekilde;

Speed trap aktivitelerinde, amacınız radara mümkün olduğunca hızlı yakalanmak.
Speed run aktivitelerinde, amacınız belirli bir alan içerisinde mümkün oldukça hızlı giderek ortalama hızı yükseltmek.
Jump aktivitelerinde, amacınız mümkün olduğunca uzak mesafeye zıplamak.
Drift zone aktivitelerinde, amacınız mümkün oldukça fazla drift puanı yapmak.

Toplanabilir öğelerde ise bir yerlerden uçarak kırabildiğimiz billboardlar ve bana GTA: Vice City’deki gizli paketleri andıran chipler var (donanımcılar hemen çıldırmasın, poker chip’i)

Genel Bakış

Ah be Need For Speed Payback. Mükemmel bir oyunsun. Önceki oyununa göre oyuncuların sözünü dinleyip ortaya mükkemmel bir ev ödevi koysan da, kısa süren hikayen beni gerçekten üzdü. O kadar çok araban var ki hangi birini alsam diye düşünürken toplam oyun saatime 2-3 saat daha eklendi. Mükkemmel grafiklerin bazen geç yüklendi. Ama sevdim seni be Payback. Bir Underground 2, Mostwanted(2005) olmasan da, gönlümdeki en efsane Need For Speed oyunları arasına girmeyi başardın. Şimdi artılarını ve eksilerini konuşma vakti.

Artılar

+Güzel grafik.
+Güzel hikaye.
+Araç çeşitliliği.
+Modifiye çeşitliliği.
+Geliştirme çeşitliliği.
+Hem gece hem de gündüz oynayabilmek.
+Ayarlanabilir zorluk seviyesi.
+Live tuning.
+Arabaların kirlenebilmesi.
+Fotoğraf editörü harika.

Eksiler

-Kısa hikaye
-Önceki oyuna göre daha az bekleme süresi, daha fazla texture sorunu
-Harita daha büyük olabilirmiş.
-Kontrollere alışmak zaman alıyor.
-Level atlamak zor.
-Hikaye modunda bir çok soru işareti var

Puanlama ve son durum

Onca eksiye rağmen gönlümdeki yerin 8.5 tir Need For Speed Payback. Bana eğlenceli ve yorucu bir hafta sonu yaşattın. Kısa olmasına rağmen mükemmel hikayene değer ama, gerçekten bak!

İncelememizi ve oyunu nasıl buldunuz? Lütfen yorumlar bölümünde bize belirtin. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

Hakkında Özay Yıldız

Yarış oyunları hayranı, lise öğrencisi bir petrolhead. Yarış oyunlarını "Ben manuel daha çok seviyorum kardeşim." mottosuyla oynamayı severim.

Bir Yorum

  1. Şunu öğrenmek istiyorum mesela off road arabalarında hangi özelliklerin yüksek hangilerinin düşük olması gerekiyor ve diğer yarış Türlerinde ki arabalarında bunları yazabilir misiniz acaba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.