Ev / Blog / Steam Seviye Kasma Rehberi

Steam Seviye Kasma Rehberi

Hemen hemen her PC oyuncusu Steam adınddaki oyun platformuna aşinadır. Yıllar boyunca hızla yükselmiş ve artık sektördeki en büyük platform olan Steam milyonlarca oyuncuyu barındırıyor. Peki hiç Steam profilinize girdiğinizde sağ üstte yazan seviyenizin ne olduğunu merak ettiniz mi? Hadi gelin Steam Seviye Sistemini derinlemesine inceleyelim. Steam Seviye Kasma Rehberimize hoş geldiniz.

 

Steam Takas Kartı Sistemi Nedir? Steam Seviye Kasma Konusunda Nasıl Kullanılır?

Seviye Sistemi’ni ve Rozet Sistemi’ni anlayabilmek için öncelikle Steam Takas Kartı Sistemi’ni anlamak gerekiyor. Çocukluğumuzda oynadığımız Yu-Gi-Oh veya Pokemon gibi düşünebilirsiniz. Steam hesabımızda olan oyunlar sayesinde kartlar kazanıp bunları başka oyuncularla takas edebiliyoruz. Her oyunun kendine ait 5-15 adet kartı oluyor. Ayrıca “Parlak” kartlar çok nadir elde edilebiliyor ve değerleri normal kartlara göre oldukça yüksek. Steam Takas Kartları’na:

  • Bir oyunu satın alıp oynayarak,
  • Oynaması Ücretsiz oyunlarda oyun içi harcama yaparak veya DLC alarak  sahip olabiliyorsunuz.

Gelen kartlar rastgele oluyor ve bir kart iki kez gelebiliyor. Bu kartları başka oyuncularla takaslayabilir veya Steam Market’i üzerinden satabilirsiniz.

Steam Rozet Sistemi Nedir?

Takas Kartları’ndan bahsettik. Peki bu Takas Kartları’yla takas yapmak dışında ne yapılabilir sorusunun cevabı ise Rozetler. Eğer bir oyunun tüm kartlarını toplamayı başarırsanız, o oyunun rozetini işleyebilirsiniz. Bir rozet işlediğinizde;

  • Oyun Rozetinin kendisi,
  • Steam Topluluk profilinizde kullanılabilen, bu oyun için yapılmış rastgele bir profil arka planı,
  • Sohbet odalarında veya tartışmalarda kullanılabilen, bu oyun için yapılmış rastgele bir ifade,
  • farklı bir oyun veya DLC için indirim kuponu kazanma şansı
  • Steam Seviye’nizi yükseltebilecek olan, 100XP kazanırsınız.

Bir rozeti işlemek için profil sayfanızın sağ tarafında bulunan “Rozetler” başlığına ya da Steam menüsünde isminizin üzerine tıkladığınızda altta çıkan seçeneklerden “Rozetler” yazısına tıklayın. Rozetler sayfanızdaki “Devam Eden Rozetler” sekmesi size hangi rozetlerinizin işlenmeye hazır olduğunu gösterecektir. Bilgilerini görmek için işlenmeye hazır olan bir rozet seçin ve mavi “Rozeti İşle” düğmesine tıklayın.

Her oyunun beş adet rozet seviyesi vardır ve hepsinin görünümü farklıdır. Ayrıca bir oyunun tüm parlak kartlarını toplarsanız parlak bir rozet işleyebilirsiniz.

Steam Level Sistemi Nedir?

Gelelim Steam Level Sistemi’ne. Rozetleri işleyerek 100 tecrübe puanı kazanabildiğimizi söylemiştik. İşte bu tecrübe puanlarıyla Steam’deki bir nevi rütbemizi belirleyen seviyemiz yükselebiliyor. Daha yüksek bir Steam Seviyesi’ne sahip olmanın avantajları;

  • Daha büyük bir arkadaş listesi (250 ile başlıyorsunuz, facebook profilinizi bağlarsanız 50 kişilik yer daha ekleniyor sonrasında her seviye için 5 kişilik yer açılıyor)
  • Steam profilinizi özelleştirmeniz için yeni özellikler (vitrinler)
  • Daha yüksek Hızlandırma Paketi düşme şansı (her seviyeyle %20 artış)

Yeni açılmış bir steam hesabı 0 level ile başlar.

An itibariyle en yüksek steam seviyesi St4ck adlı kullanıcıya ait ve 2400 levele sahip. Ayrıca Katar’lı olan bu kullanıcı en pahalı 14. CS:GO envanterine sahip. St4ck bu yazı yazılırken 5,396 rozete ve 4,661 oyuna sahip.

Steam Seviyenizi;

  • Rozet işleyerek ( her rozet için 100 tecrübe, özel rozetler için değişebilir)
  • Oyun satın alarak (her oyun 1 tecrübe veriyor)
  • Steam Topluluk Görevlerini yaparak (100 ve 500 tecrübe arası değişiyor)
  • Steam hesabınızın bulunduğu her yıl (50 tecrübe)
  • Özel günlerde veya etkinliklerde rozet işleyerek ( etkinliğe göre değişebiliyor) arttırabilirsiniz.

Seviye atlamak için gereken tecrübe düzeyleri ise;

  • 1-1o seviye arası için 100 tecrübe ( 10 seviye için toplam 1000 tecrübe)
  • 11-20 seviye arası için 200 tecrübe ( 20 seviye için toplam 3000 tecrübe)
  • 21-3o seviye arası için 300 tecrübe ( 30 seviye için toplam 6000 tecrübe)
  • 31-4o seviye arası için 400 tecrübe ( 40 seviye için toplam 10000 tecrübe)
  • 41-5o seviye arası için 500 tecrübe ( 50 seviye için toplam 15000 tecrübe) ve bunun katları olarak ilerliyor.

Steam seviyeniz ne kadar yüksekse arkadaş listelerinde o kadar yukarıda olursunuz.

Kart Hakkınız Kalmadıysa: Hızlandırma Paketi Nedir?

Steam seviye kasma yollarından birisini de bize Steam sunmakta. Bir oyun için bütün kart haklarınız bittiğinde, hem temel hem de parlak kartlar içerebilen 3 tane koleksiyon kartından oluşan hızlandırma paketi için uygun hale gelirsiniz. Topluluk üyeleri daha fazla rozet işledikçe hızlandırma paketleri de seçilebilir olan kullanıcılara rastgele dağıtılır. Uygunluğunuzu sürdürebilmek için haftada en az bir kere Steam’e giriş yapmalısınız.

Rozetler sayfanızdaki “Nasıl kart düşürürüm?” penceresi kaç tane kart düşürdüğünüzü, kaç tane hakkınız kaldığını ve hızlandırma paketi için uygun olup olmadığınızı göstermektedir.

Ayrıca hızlandırma paketlerini “Cevher”ler ile üretebilirsiniz.

Geri Dönüşüm Yapmak İstiyorsanız: Cevher Nedir?

Oyun oynayarak kazandığınız kartlardan, rozet işleyerek elde ettiğiniz arkaplan ve ifadelerden oluşturabileceğiniz cevherleri kullanarak Hızlandırma Paketleri yapabilirsiniz. Cevherleri Topluluk Marketi üzerinden satın alabilir veya 1000 adet cevheriniz olduğunda,  cevherlerinizi çuvala doldurup Steam Marketi’nde ortalama 3 TL gibi bir fiyata satabilirsiniz.

Profilinizi Özelleştirmek İstiyosanız: Vitrinler

Her 10 seviye atladığınızda profilinizde kullanılmak üzere bir adet Vitrin’e sahip olursunuz. 16 adet vitrin çeşidi var ve bunları istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bu vitrin çeşitlerinden bazıları şunlardır:

  • En Nadir Başarımlar
  • Envanter Eşyaları
  • Takas Eşyaları
  • Favori Grup
  • Ekran Görüntüsü
  • Favori Rehber

Kolay Yoldan Kart Kazanmanın Yolu: IDLE MASTER

Steam Seviye Kasma Rehberimizin bir sonraki adımı Idle Master. Eğer “Kolay yoldan nasıl kart kazanırım?” diyorsanız, Idle Master imdadınıza yetişiyor. Idle Master satın aldığınız fakat bilgisayarınızda yüklü olmayan oyunların bile kartlarını elde etmenizi sağlıyor. Idle Master sizi Steam sunucularına oyun içindeymiş gibi göstererek kartların envanterinize düşürüyor. Bedava olan uygulamayı kullanan çok fazla insan var ve her ne kadar uygulamanın tamamen güvenli olduğu söylense de hem uygulama üzerinden giriş yapmanız gerektiği için hem de ortodoks olmayan bir yöntem olduğu için biz tavsiye etmiyoruz. Riskin size ait olduğunu bilerek kullanın.

Daha Güvenli Bir Alternatif İsteyenler İçin: KART BOTLARI

Idle Master’a güvenemiyorsanız fakat seviyenizi yükseltmek istiyorsanız bir miktar paraya kıyıp kart botlarını kullanabilirsiniz. Kart botları, size bir adet CS:GO keyi karşılığında rastgele 10 adet kart seti verecektir. Ayrıca bu botlar spesifik bir seviyeye ulaşmanız için gereken set sayısını size söyleyip ona göre size bir fiyat çıkartabiliyor. Bu yöntemle hem hızlı bir şekilde hem de toptan aldığınız için daha ucuza seviye atlayabiliyorsunuz.

Steam seviye kasma rehberimizin sonuna geldik. Steam oyunlarında ping sorunları yaşıyorsanız yazımızı okumayı unutmayın. Daha fazla bilgi için Blog kategorimizi takip edebilirsiniz. Eğer kendi bildiğiniz fakat bizim yazımızda yer vermeyi unuttuğumuz yollar varsa yorumlarınızı bekliyoruz. Yazımızı okuyan diğer arkadaşlara da faydası dokunacaktır.

Ayrıca kurduğumuz Steam grubumuza da katılabilirsiniz, birlikte oyun falan oynarız.

 

 

 

 

 

 

Hakkında Kayra Tokgöz

Şu dünyadaki 17 yılının 17'sini de oyunlarla geçirmiş bir "Gamer". Zamanın geri kalanını da dizilerle geçiren bir "Geek".

Buna da bak!

Türk Yapımı Armada Battle İnceleme

Hepinize selamlar OyunGG okurları.Türk oyun sektörünün gittikçe büyüyor, Türk oyun tutkunları kollarını sıvayıp bu sektöre …

32 Yorumlar

  1. Muhammed Eren Tarakçı

    Çok faydalı bir yazı olmuş oyungg ekibine çok teşekkür ediyorum

  2. Az çok bilgim vardı konu hakkında, şimdi daha detaylı öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim oyungg.com 🙂

  3. Çok güzel ve yararlı bir yazı olmuş elinize sağlık sıkılmadan okudum

  4. Bilgilendirici

  5. Bilgi verici bir yazı olmuş

  6. Hocam idle master yasal mı ?

  7. çok işime yaradı tesekkurler

  8. Steamda seviyeyi napcaz, hic oyunumuz yokken.

  9. 2 seviye atladım tesekkurler

  10. Bu tür metinler yararlı fakat bunlar insanların dikkatini çekmiyor maalesef. YouTube’da detaylı anlatım yapılırsa daha iyi olabilir

  11. Level kasmak isteyenler için yararlı bilgi.

  12. Teşekkürler çok bilgilendirici bir makale olmuş

  13. Ben 10 level olduğumda sevinmiştim adamın 2400 küsur xd

  14. Bu paylaşımınız beni oldukça aydınlattı. Teşekkürlerimi sunarım, emeğinize sağlık.

  15. İşime yaradi saolun

  16. Eywallah muhtesem bir makale sizizn sayenizde genis bir bilgiye sahibim

  17. Eyvallah sayenizde genis bir bilgiye sahibim

  18. Eray karaoğlu

    8 leveldim 10 oldum çok teşekkürler

  19. Güzel bir makale olmuş.

  20. Yazıyı yazan arkadaşa çok teşekkür ederim. Gerçekten işime yaradı.

  21. Sistemi çok merak ediyordum. Hoşuma gitti

  22. Güzel bir haber olmuş elinize sağlık

  23. Steam level kasma botları da tehlikeli olmaz mı?

  24. Steam level botları da tehlikeli olur bence çünkü steam’den oyun oynayarak almıyoruz

  25. DangerousPoncik

    Steam kod inş bana çıkar amin

  26. Güzel açıklayıcı bir rehber olmuş. Hazırlayanlara teşekkürler

  27. Harbiden hepsini okudum lan

  28. Güzel bilgi

  29. Metehan incesu

    Ben bunların hepsini yaptım ama hala 5.seviyeyim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir