Ev / Haberler / Tüm Seriyi Berbat Etmiş 10 Oyun
Valorant names

Tüm Seriyi Berbat Etmiş 10 Oyun

Oyun dünyasında, kusursuz olarak değerlendirebileceğimiz bir çok oyun serisi var. Fakat bazen serilerde öyle bir oyun oluyor ki tüm seriyi berbat edebiliyor. Bugün sizler için böyle oyunları listeledik.

10. Banjo-Kazooie: Nuts and Bolts (2008)

1998’de N64 için çıkmış olan Banjo Kazooie’nin devam oyunu için oyuncular neredeyse 10 yıl beklediler. Microsoft sonunda ilk oyunun yapımcısı olan Rare Studios’u görevlendirdi. Fakat ortaya çıkan oyun ilk oyundan tamamen uzak ve farklı mekanikleri barındıran, bir platform oyunu olması gerekirken bir araba tasarlama oyununa dönüşmüş bir felaketti. Microsoft bu başarısızlıktan sonra Rare Studios’u sadece Kinect oyunlarının yapımıyla görevlendirdi.

9. SOCOM 4: U.S. Navy SEALs (2011)

Listemizdeki çoğu oyun onları mükemmel yapan özelliği terk ederek kendini de ölüme terk etmiş oyunlar. İşte SOCOM 4: U.S. Navy SEALs da bunlardan biri. O yıllarda revaçta olan Call of Duty serisinden etkilenmiş olan Sony, çarpıcı taktiksel oynanışı geride bırakıp, onun yerine aksiyonlu ve bol bol çatışmalı oynanışı tercih etti. Komik derecede kolay düşmanlar ve satışları bir hayli kötü etkileyen çıkış zamanıyla oyun çok kötü notlar aldı.

8. 2009’da Çıkan Guitar Hero Oyunları

Evet, biliyoruz. Hepiniz yıllarca gittiğiniz internet kafede oynadığınız Guitar Hero oyunlarını çok seviyorsunuz. Fakat Activision 2006 yılında çıkardıkları oyundan sonra gözlerini para bürümüş olmalı ki 2009 yılında tamı tamına 7 tane Guitar Hero oyunu çıkardı. Hala oynanıyor olabilirler ama o yıl oyuncuların cebini yakmaya yönelik hareketlerinden dolayı Activison’u kınıyoruz.

7. Duke Nukem Forever (2011)

90’lı yıllarda çoğu oyuncunun kalbinde taht kurmuştu Duke Nukem. Kara mizahi yapısıyla, eğlenceli miktarde içerdiği şiddet ve cinsel içeriklerle çoğumuzda yer edinmişti. Fakat 2011 yılında Duke Nukem Forever ile bu tamamen değişti. Kötü ve bayat espriler, saçma ve gereksiz oynanış, iki saniyede değerini kaybeden mekanikler ve daha bir çok kötü ögeyi içerisinde barındıran oyun eleştirmenler tarafından okların hedefi haline gelmişti.

6. Command & Conquer 4: Tiberian Twilight (2010)

Strateji oyuncuları Command & Conquer serisini çok sever. Bilim-kurgu ve gerçek zamanlı strateji öğelerini en güzel harmanlayan oyun serilerindendir çünkü. Önceki oyunlarda iki sevilen özellik olan üs oluşturma ve büyük ordular yönetme özelliklerini kaldırıp yerine yeni mekanikler getirilince oyuncular tarafından sevilmeyen bir oyun haline geldi Tiberian Twilight. Ayrıca hikaye modunun bitişi de hiç kimse tarafından beğenilmedi.

5. Medal of Honor: Warfighter (2012)

2010 da çıkan Medal of Honor zaten karışık yorumlar almıştı. Call of Duty ile olan eski rekabetine erişmek isteyen Medal of Honor Frostbyte Motoru’nu kullanarak göz alıcı grafikli bir oyun yapmak istedi. Fakat ortaya çıkan oyun sadece grafiklerle göz boyamaya odaklı sade bir shooter oyunu olmuştu. Ayrıca aceleye getirilen oyun bir çok hata içeriyordu. Bunun üstüne EA seriyi bir süre durdurma kararı aldı.

4. Tony Hawk: Ride & Shred (2009 ve 2010)

Ergenlik dönemlerinin asi zamanlarında belki biz yapamasak da Tony Hawk’ın oyunlarıyla kaykay sürmenin keyfini çıkartabiliyorduk. Activision bu zevkimiz yanlış anlamış olacak ki çıkarttıkları yeni oyunlar yanında bir kaykayla gelerek oyunu onunla kontrol etmemizi gerektiriyordu. 2009’da çıkan Ride serinin en kötü oylamalarına ve satış rakamlarına sahip. Devam oyunu Shred ise ondan çok da farklı değil.

3. Star Wars: The Force Unleashed II (2010)

2008 yılında Star Wars: The Force Unleashed tüm oyuncular tarafından çok beğenilmişti. İlk oyundan sonra hemen ikinci oyunun çalışmalarına başlayan LucasArts grafikler üzerine çok yoğunlaşmış. Oyun grafiksel açıdan çok güzel olmasına rağmen mekaniksel olarak ilk oyundan hiç bir farkı olmadığından dolayı oyuncular tarafından beğenilmedi. Ayrıca hikayesi ve oynanışı da ilk oyuna göre vasat kalıyordu. Hayranlar gözlerini üçüncü oyuna çevirmişken LucasArts’ın Disney’e satılması bu hayalleri suya düşürdü.

2. Tomb Raider: The Angel of Darkness (2003)

Bu oyunun bendeki yeri özel. İlk oynadığım oyunlardan biridir kendisi. Fakat o zamanlar küçük olduğumdan olsa gerek ki oyunun gerçekten de çok kötü olduğunu fark etmemişim. Oyunda Lara’nın hiç “Tomb Raid”lememesi ve çok fazla sayıda hata ile piyasaya sürülen oyun o kadar kötüydü ki oyunu yapan Core Design’ın yaptığı son Tomb Raider oyunu bu oldu.

1. Pac-Man 2: The New Adventures (1994)

Yenilik güzeldir bunu kabul ediyoruz. Fakat gidip de yeniliği oyun dünyasın belki de en kült oyununda uygulamak düpedüz saçmalık olsa gerek. Hepimizin labirent oyunu olarak bildiği Pac-Man’i gidip de point&click macera oyunu yapmanın mantıklı bir hareket olmadığını NAMCO oyunu çıkardıktan sonra öğrendi.

Bugün sizlerle Tüm Seriyi Berbat Etmiş 10 Oyunu inceledik. İyi Oyunlar!

Hakkında Kayra Tokgöz

Doğduğundan beri elinden bilgisayarı bırakamış bir insan evladı. Bırakmaya da çok niyeti yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.