Ev / Blog / Urbanears Kulaklıkları İncelemesi

Urbanears Kulaklıkları İncelemesi

Valorant names

Urbanears birbirinden farklı çeşitleriyle ve farklı tasarımlarıyla son zamanlarda dikkat çeken bir kulaklık markası. Bagis, Kransen ve Sumpan modellerini kullanmış birisi olarak inceleme yazmak istedim. Urbanears inceleme yazımıza başlayalım!

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bu marka altında kulaklıklar oyunlar için değil daha çok müzik dinlemek için üretiliyor. Fakat ben o açıdan da kullandım ve incelememe bunu da katacağım. Yazıda ise önce genel olarak markayı inceleyeceğim, sonrasında kullandığım ürünleri anlatacağım ve en sonunda da ürünleri birbiriyle karşılaştıracağım.

 

Marka Fiyat Performans Canavarı

Evet, bunu kuşku götürmeden söyleyebilirim. Kafa bantlı modellerini kullanma fırsatım olmadı fakat kulak içi kulaklık modelleri açısından gerçekten ödediğiniz performansı fazlasıyla alabiliyorsunuz Urbanears sayesinde. Şahsen bu konudaki görüşüm şu şekilde; bir gün gelirde çok zengin olursam müzik konusunda hep Sennheiser ürünlerini kullanacağım. Fakat o güne kadar vazgeçilmezim Urbanears olacak.

Tabii daha önce Creative SoundblasterX H5 ürününün incelemesini de yaptık, fakat Soundblaster ürünleri tamamen oyun odaklı üretilirken Urbanears’ın hiç böyle bir derdi yok. Buna rağmen aralarında aşırıya kaçacak bir fark görmediğimi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Özellikle Urbanears Kransen modelinde bu söylediğim tam anlamıyla geçerli.

Bagis

İlk aldığım kulaklığı Bagis modeliydi. Farklı görüntüsünü çok beğenmiştim ve kutu içerisinden çıkan ekstralarla da gönlümü çalmayı başarmışlardı. Fakat ses kalitesi açısından pek aşırıya kaçmayan bir kalitesi vardı. Bas ve Tiz açısından güzel ama çok da övemeyeceğim bir ürün olarak kaldı aklımda. Ürünü yaklaşık 5 ay kullandım, teknik açıdan hiçbir sorun yaşamadım. Kaybolmasa eminim daha uzun süre kullanabilirdim.

Kransen

Bagis modelini kaybedince incelemelerde biraz daha öne çıkan Kransen modelini alayım dedim, hem ufak bir indirim vardı, hem de gidip aynı kulaklıktan almak istemedim açıkçası. İyi yapmışım harbiden, görünüş açısından daha güzel ve aynı zamanda kullanışlıydı. Plastik oranı daha az ve örgü kablo ağırlıklı olduğunu söyleyeyim. Kabloyu 10 saniye içerisinde sararak dolaşmasını da engelleyebiliyorsunuz. Ayrıca ses kalitesi açısından da çok daha öne çıkan bir Bas ile karşılaşacağınızı söyleyebilirim. Fakat bu modelin benim gözümde tek eksisi mikrofon kalitesinde biraz geriye düşmesi, sesi boğuk alıyor. Kulağa giren kısmının da konumu Bagis’ten daha farklı ve tam olarak oturuyor.

Kransen modelini ilk aldığımda aşırı ağır kullanışım sebebiyle 4 ay dayanabildi kulaklık. Sol taraf ses vermiyordu. Garantiye götürdüğümde direkt yenisini verdiler, o haliyle de 8 ay kullanıp 1 yıla tamamladım. Çok memnundum fakat geçtiğimiz haftalarda yine kaybettim. Ne bitmez çile ama!

Sumpan

Kransen’i kaybedince yeniden aynısını almak istedim, hem çok alışmıştım hem de çok memnundum çünkü söylediğim gibi. Fakat genel alışverişimi yaptığım mağazalarda bulamayınca bir de Sumpan modelini alayım dedim. Görünüş açısından pek içime sinmiyordu ama markaya güvendiğim için aldım. Korktuğum başıma geldi…

Kulaklığı Apple markasının Airpods modelleri gibi üretmişler. Fakat gerçek anlamda kulağımı acıtıyor, herkesin kulak yapısı aynı değil tabii ki fakat benim gibi uzun süreli kullanımda canı acıyabilecek insanlar vardır elbette. Uzun kullanımda kulağıma tam oturmaması ve buna rağmen acı vermesinden dolayı çok zorlamamayı tercih ediyorum ve oturtmadan kullanıyorum. Fakat bu sefer de hem dışarıya çok ses veriyor, hem de dışarıdan çok fazla ses alıyor. Memnun kalmadım hiç. Ses kalitesinde Kransen’den önde olabilir fakat eksileri çok fazla dediğim gibi. Urbanears inceleme yazısı yazıyoruz madem, objektif olmak önemli.

Hangisini tercih edebilirsiniz?

Bana sorarsanız önerim Kransen olurdu. Fakat maalesef ürünü bulmak pek kolay değil. Önceden Vatan, D&R ve N11 mağazalarında bol bol bulunuyordu, şimdilerdeyse ne internette ne de mağazalarında denk gelebildim.

Bu sebeple eğer bulamayacak olursanız Bagis modelini de tercih edebilirsiniz. O da tam olarak bir fiyat performans ürünü. Kransen modelini de bulabilirseniz benimle de iletişime geçmeyi unutmayın, hep bizim faydamız dokunmasın değil mi? 😀

Ayrıca genel olarak kulaklık tercih ederken nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili de bir yazı yayınlamayı düşünüyoruz ilerde. Umarım Urbanears İnceleme yazısı da işinize yaramıştır bu konuda, o yazı elbette daha ayrıntılı olacak. Sonuç olarak ülkemiz ekonomisiyle teknolojik ürün almak epey zor, alacaksak en iyisini alalım.

Hakkında Eran "AramdaJungle" Küçük

Buralarda bir şeyler yazıp çiziyor, Oyungg'de yönetici olarak yer alıyor, bir de Marmara Üniversitesinde Radyo, Televizyon ve Sinema okuyor. Öyle pek farklı bir yanı yok, 22 yaşında.

2 Yorumlar

  1. kransen almak istersen ( happy-nes. com/kransen-kulaklık ) şu sitede var. benim ilk tercihim bagis olmuştu sonra sumpan ama ikisine de ısınamadım. en sonunda kransen arayışına girdim ve en sonunda bu siteyi buldum. whatsapp’dan şu an sitede olmayan bir örme model üzerinde siyah renk var mı diye sordum var dediler. ayırtıp nişantaşı’ndan elden aldım 160tl. şu anki kur fiyatlarını düşününce oldukça mantıklı. zaten şu an piyasada satılıyor olsa daha pahalıya satılır diye düşünüyorum. ancak ben üzerindeki örme modelle kullanamadım. daha esnek bir şekilde kullanabilmek için üstündeki örme modeli söktüm. bu arada bu biraz yetenek istiyor :). ilgilenirsen diye bırakıyorum buraya bu yazıyı. yazım hatası varsa affola.

    • Eran "AramdaJungle" Küçük

      Çok teşekkür ederim, Sumpan’ı az daha haşat edince her yerde Kransen arayacaktım zaten.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.