Ev / Haberler / Oyun Haberleri / Metro Exodus Çıkışından Kısa Bir Süre Sonra Kırıldı!
Valorant names

Metro Exodus Çıkışından Kısa Bir Süre Sonra Kırıldı!

Steam ve Epic Games Store arasındaki savaşı alevlendiren Metro Exodus, korsan kullanımına yenik düştü ve CPY ekibi tarafından sadece beş gün içerisinde kırıldı.

Oyun birçok korsan grubu tarafından kırılmış durumda. Denuvo’nun son model teknolojisini kullanan tek oyun Metro Exodus değil. 15 Şubat’ta çıkışını yapan yeni Metro oyunun yanında, Far Cry serisinin son halkası olan Far Cry New Dawn da aynı Denuvo sürümünü kullanıyor.

Metro Exodus ve Denuvo

Metro serisinin son oyunu olan Metro Exodus’ta, yeryüzüne çıkıyor; muazzam grafiklerle adeta gerçeğe yakın bir dünyada savaş veriyoruz. Müthiş atmosferi ile bilinen seri, son oyunuyla adından iyice söz ettirmiş; Steam’de satışa çıkmayacağı duyurusuyla pek çok tartışmaya yol açmıştı. Çıkışından ancak bir yıl sonra Steam’e gelecek olan oyun, bu süre zarfında Epic Games Store’da satılacak.

Fakat sebep olduğu bütün tartışmaların ardından, birkaç gün içerisinde korsana yenik düşmesi de gülünç. Kullanıcılar, korsan kullanımını tercih etmeyen oyuncuların bile; oyunun Steam üzerinde satışa çıkmamasından dolayı protesto edeceğini ve oyunu korsan temin edeceğini düşünüyor.

 

Ace Combat 7 ve Resident Evil 2 Remake de geçtiğimiz ay içerisinde korsan kullan ıma yenik düşmüş ve Denuvo korumansa sahip olmalarına rağmen kırılmışlardı. Far Cry New Dawn ve Metro Exodus’ta kullanılan sürüm Denuvo v5.6 sürümüydü. New Dawn henüz kırılmış değil, fakat internette yakın zaman içerisinde kırılacağına dair söylentiler mevcut.

Denuvo Oyunları Kısa Süreliğine Korumayı mı Hedefliyor?

Denuvo geliştirdiği yeni sürümün, satışları ancak birkaç günlüğüne korumayı hedeflediğini belirtti. Çünkü çıktığı gün kırılan oyun, çıktığından beş gün sonra kırılan oyundan daha kötüdür. Dolayısıyla Denuvo koyduğu hedef çıtası itibariyle belki de kendini başarılı görüyor olabilir.

Çünkü Denuvo korsan kullanımı tamamen engelleyemediği gibi, oyunun performansında sıkıntılar yaratabiliyor. Bu da oyunu satın alan kullanıcıların deneyimini zedeliyor. Metro Exodus korsan kullanıma yenik düşmüş olabilir. Fakat daha iyi oyunların çıkması için geliştiricileri desteklemek gerekmektedir. Dolayısıyla korsanı önermiyor, asla tasvip etmiyoruz.

Oyun dünyasındaki tüm gelişmelerden haberdar olmak için Instagram  ve Twitter üzerinden bizleri takip edebilirsiniz.

 

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Edebiyat, sinema ve oyun dünyası ile ilgilenen genç bir lise öğrencisidir. Oyungg'yi çok seviyor.

Bir Yorum

  1. Kendi dusen aglamaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.