Ev / Genel / Milli Gururumuz: Baştan Sona Mount&Blade Serisi
Valorant names

Milli Gururumuz: Baştan Sona Mount&Blade Serisi

Bu yazımda, milli oyunumuz olan Mount&Blade serisinden bahsedeceğim. Son zamanlarda gündemi serinin son oyunu olan Mount&Blade 2 : Bannerlord yıllardır oyuncular tarafından büyük bir ilgi ve alaka ile bekleniyor. Peki nedir bu Mount&Blade’in hikayesi?

TaleWorlds firmasının kurucusu ve oyunun yapımcısı Armağan Yavuz, bu güzel seriyi ilk olarak Warrider isimli bir oyun olarak piyasaya çıkardı, henüz versiyon v0.202 olan ve 4 Nisan 2008 yılında piyasaya sürülen oyun ilerleyen zamanlarda ismini Mount&Blade’ye bıraktı. 3 Kasım 2008 yılında tamamen piyasaya sürüldü. Peki bu oyun bize neler sunuyordu? Forumlar bu oyun ile çalkalandı. Oyuncular arasındaki konuşmalar Mount&Blade üzerine oldu, peki bunun nedeni neydi?

Derin Hikaye

Serinin ilk oyunu olan Mount&Blade’nin hikayesi etkili. Çoğu oyuncunun dikkat ettiği bir konudur hikaye, tabii ki serimizin hikayesi dillere destan: Koca bir diyar olan Kalradya’nın bölündükten sonraki zaman diliminde geçiyor hikayemiz. Koca bir imparatorluk, yerini ulusların kurduğu krallıklara yerini bırakıyor, neydi ya bu krallıklar?
    -Svadya Krallığı
    -Vaegir Krallığı
    -Rodok Krallığı
    -Kergit Krallığı
    -Nord Krallığı

Günümüz coğrafyalarından ve ırklarından referans alınarak kurgulanan bu uluslar, oyun esnasında bize eşlik ediyor. Peki biz neyiz? Kervanların bağrından kopma bir yiğit olarak yollara düşüyoruz, krallarla ilişkilerimizi yükseltip, nam ve para elde ederek kader yolumuzu çiziyoruz.

Teker Teker Oynanmalı!

Mount&Blade: Warband

Serinin 2. oyunu olan Warband, grafik ve birçok eklenti ile 30 Mart 2010 yılında piyasaya sürüldü, ve uzun bir süre Medieval tarzda en iyi oyunlardan biri oldu ve hala tahtını korumakta. Aktif olarak hala oyuncusu olan aktif bir foruma sahip olan Warband kitlesi birbiri ile yakın durumda ve kendi kendilerine turnuvalar ve etkinlikler düzenleniyor. TaleWorlds Forumuna göz atmanızı isteriz. Oyun, 13-14. yüzyıllar arasında geçiyor, haliyle teknoloji geri durumda. (Baltalar ve nicesi…)

Mount&Blade : With Fire and Sword

Serinin 3. oyunu olan With Fire and Sword, adından da anlaşılacağı gibi Ateş ve Kılıç romanından esinlenmiştir, direkt olarak ülke ve ırkların kullanıldığı oyunda Osmanlı askerlerinin izi de mevcut. Warband’a nazaran daha da ileri bir zamanda geçen WFaS, 15-16. yüzyılları bize gösteriyor, dolasıyla barutlu silahlar oyuna dahil oluyor. Piştovlar, el bombaları ve nicesi…

Mount&Blade : Napoleonic Wars

”Bu kadar mı etkiledik?” dedirten serilerimizde Napoleonic Wars oyunun hayran kitlesi tarafından geliştirilen DLC, isminden de anlaşılacağı gibi Napolyon Savaşları’nı konu alıyor, 17-18. yüzyıllarda geçen DLC’miz, zamanının musketini, süngüsünü, hussarlarını ve topçu bölüklerini oyunda barındırıyor. Hat savaşları ile sadece multiplayer oynanılabilen DLC kitlesi halen varlığını sürdürüyor.

Mount&Blade : Viking Conquest

Vikingleri tema alan 2. DLC’miz Viking Conquest, Vikinglerin hikayesinden yola çıkarak oynanılıyor.

Mount&Blade 2 : Bannerlord

Sonunda geldik nihai oyuna. Rüyalarımızı süsleyen o seriye… 6 senedir bekliyoruz! Duyuralı 6 seneye yakın oldu, grafikleri önceki serileri katlayacak şekilde olan Bannerlord uzun süredir oyuncular tarafından bekleniyor, peki bu bekleyiş niçin? Öncelikle grafikler realistik, en azından uzun süre M&B oynayan kişiler için Bannerlord’un grafikleri büyük bir nimet. Yazımın daha önceki bölümlerinde bahsettiğim Kalradya’nın işte bu seride bahsi geçiyor, Kalradya dönemini ele alan oyun uzun süredir beklenmekte. Bu yazacaklarım yazarın Bannerlord ile ilgili notudur: Bannerlord uzun süredir bekleniyor, doğrudur oyuncular bıktı, doğrudur fakat her şey buna değer, bu proje ciddi bir şekilde yürütülüyor ve çok da takipçisi var! Bu yüzden umudunuzu kesmeyin kendi kendinize bu sene çıkacak diye kendinizi avutun, gün gelecek Bannerlord’u oynayacaksınız!

Hakkında Sizden Gelenler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.