Ev / Blog / Heavy Metal Machines İnceleme
Valorant names

Heavy Metal Machines İnceleme

Hepinize selamlar OyunGG okuyucuları. Bugün sizler için Heavy Metal Machines’i belli ana başlıklar altında inceleyeceğiz. Diğer MOBA’lardan oldukça farklı olan oyun Hoplon tarafından geliştirilmiş, 31 Ocak 2017’de çıkış yapmıştı.

İlk olarak oyunda en çok ilgimi çeken husus ölümcül silahlarla modifiye edilmiş muhteşem araçlardı. Araçların her biri için kendine has özel güçleri var. Öte yandan her arabada nitro ve standart vuruş var. Ancak bir arabaya çarparak rakibinize pek hasar veremiyorsunuz. Oyundaki amacımıza gelirsek haritanın tam ortasında bir top var. Her biri 4 kişilik 2 takımda bu topu ele geçirip size gösterilen yere topu rakibe kaptırmadan olabildiğince hızlı bir şekilde yerleştirmeniz gerekiyor. Topu istenilen yere ulaştığınızda takımınız 1 puan kazanıyor.

Oyuna başlarken ilk olarak bizi güzel tasarlanmış, göz yormayan ama pek de sade olmayan bir menü karşılıyor. Maç bulma ve araç seçme menüsünde de aynı şekilde siyah bir renk paleti var.

Grafikler

İlk olarak oyunun grafiklerine bakacağız. Oyunun kaplamalarında herhangi bir sorun veya gözüme çarpan bir eksiklik göremedim. Özellikle araçların kaplamaları üzerinde çalışılmış ve uğraşılmış diyebilirim. Günümüze göre yeterli bir grafik kalitesi var. Zaten bir MOBA oyununda grafiklerin pek bir önem teşkil edeceğini düşünmüyoruz.

Renkler

Oyunu incelemeden önce resimlerine bir göz attığımda oyunun siyah ve kırmızı renklerinin harmanlandığı renk paleti dikkatimi çekmişti. Bu kadar koyu siyah renklerin 1-2 saat sonra oyuncuyu sıkacağını ve uzun vadeli bir oyun serüveninin önüne geçeceğini düşünmüştüm. Siyah her ne kadar gözleri yormayan bir renk ise, bir o kadar da sıkabiliyor. Ancak beklediğim gibi olmadı, oyunun renkleri oyundan soğutacak kadar yoğun değildi ve hiç kalkmadan 3 saat boyunca oyunu oynadım.

Karakter (Araç) Çeşitliliği

Oyunda ilk olarak oynayabileceğiniz 12 araç bulunmakta. Bunlardan 5’si Interceptor, 3’si Transporter, 4 tanesi ise support görevinde. Diğer araçlar ise oynadıkça ve maçlarda başarı elde ettikçe açılıyor. Muhtemelen ranked maçların açılmasıyla birlikte araba çeşitliliği artacak, yepyeni arabalarla oynayabileceğiz. Ancak henüz erken erişimde olan oyuna uzun süredir neredeyse her hafta güncelleme yapılıyor. Buna rağmen henüz yeni bir araba eklenmemesi biz oyuncuların en büyük şikayeti.

Oynanış

Bir oyunda türü ne olursa olsun en önemli husus her zaman oynanış olmuştur. Oynanış ne kadar iyi olursa, oyuncu da oyuna o kadar çok bağlanır. Heavy Metal Machines‘in oynanışı bize göre gayet iyi. Özellikle Dota, LoL tarzı MOBA oyunlarının oynanış mantığından da büyük izler gördüğüm oyun rahat ve kolay öğrenilen pratik bir oynanışı bize sunuyor.

Müzikler

Şüphesiz oyunun en başarılı olduğu alan müzikleri diyebilirim. Oyunda tıpkı adından da anlaşılacağı gibi “heavy metal” müzikler kullanılmakta. Özellikle heyecanın tavan yaptığı maçlarda, rekabetçi ruhunu iliklerimize kadar hissettiren müzikler gerçekten başarılı olmuş.

Harita Çeşitliliği

Açıkçası bir MOBA oyununda haritaların çeşitliliği pek ön planda olmamıştır. Heavy Metal Machines’te de 2 adet harita var. İlerleyen aylarda gelecek güncellemelerle 2 adet daha harita gelecek. Yani harita çeşitliliği konusunda yapımcıların çalıştığını söyleyebiliriz.

Ceza Sistemi

Bana göre oyundaki en büyük sorun henüz sağlam bir ceza sisteminin olmaması. AFK kalmak, maçtan aniden ayrılmak gibi diğer oyuncuların canını sıkan durumlar için bir ceza sistemi geliştirilmemiş durumda. Bunu suistimal eden oyuncular maçın ortasında AFK kalıp veya maçı terk edebiliyorlar. En yakın zamanda bir ceza sistemi getirilip, oyunbozanların cezalandırılması gerekiyor.

Parayı Veren Kazanmıyor!

Oyunu incelerken korktuğum şeylerden biri ise buydu. Son zamanlarda P2W oyunlar çok canımızı sıkıyor ve oyun zevkimizi baltalıyor. Oyun bedava olmasına rağmen P2W unsurların olmaması beni oldukça sevindirdi.

Kısaca Oyunun Artıları ve Eksileri

  • +Fikir güzel ve ilgi çekici.
  • +Grafikler yeterli duruyor ve renk paleti sıkmıyor.
  • +Müzikler gerçekten iyi. Rock Müzik seviyorsanız kesinlikle öneririm.
  • +Oynanış çabuk ve kolay öğreniliyor.
  • +1’den fazla harita olduğundan aynı haritayı tekrar tekrar oynamıyor ve sıkılmıyorsunuz.

 

  • -Oyun hala erken erişimde ancak karakter çeşitliliği yetersiz.
  • -Ranked maçlar yok. Bu nedenle acemi oyuncularla, deneyimli oyuncular karşı karşıya gelebiliyor.
  • -Oyuncu sayısının yetersizliğinden dolayı bazen maç bulma süreleri uzayabiliyor.
  • -Oyunda henüz sağlam bir ceza sistemi maalesef yok. Bu bana göre büyük bir sorun.

Heavy Metal Machines Oynanır Mı?

Şu an için bazı eksikleri olsa da kesinlikle bir şans verin derim. Özellikle sizi soktuğu rekabetçi ortam, müzikleri ve heyecan dolu araba savaşları ile keyifli vakit geçirebilirsiniz.

OyunGG olarak Heavy Metal Machines’e 100/85 veriyoruz. Siz de düşüncelerinizi yorumlarda belirtiniz. Daha fazla inceleme ve oyun haberi için sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

 

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyorum. Bu nedenle ilerde bu sektörde çalışmak en büyük hayalim. Şu an Oyungg.com'da yazarlık ve sosyal medya editörlüğü yapmaktayım.

Bir Yorum

  1. Ashley Gilchrist

    Bu müthiş inceleme için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yıllardır bekliyorduk bu oyunu biri incelese keşke diye(şaka şaka ama güzel olmuş)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.