Ev / Haberler / e-Spor Haberleri / 2017 Worlds : Yeni LoL Dünya Şampiyonası Formatı
Valorant names

2017 Worlds : Yeni LoL Dünya Şampiyonası Formatı

Herkese merhaba. Bu sene Çin’de gerçekleşecek olan LoL 2017 Worlds hakkında merak edilen birçok şey olduğunu biliyoruz. Worlds, bu sene değişen format, ön eleme aşaması, MSI değişiklikleri gibi fazlaca yenilikle geliyor. Bu soruların cevaplarını tek tek açıklayarak anlattığımız yazımızda, eğer kafanıza takılan kısımlar olursa yorumlarda bize sormaktan çekinmeyin.

 

 

Öncelikle bölgelerle başlayalım. 13 farklı profesyonel bölge, 2017 Worlds sahnesinde yer alacak.

 

●Brezilya (BR)

●Çin (CN)

●Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS)

●Avrupa (EU)

●Japonya (JPN)

●Kore (KR)

●Latin Amerika – Kuzey (LAN)

●Latin Amerika – Güney (LAS)

●Kuzey Amerika (NA)

●Okyanusya (OCE)

●Güneydoğu Asya (SEA)

●Tayvan, Hong Kong, Makao (LMS)

●Türkiye (TUR)

 

(Bölgeler alfabetik sıralanmıştır).

 

23 Eylül’de başlayacak olan 2017 Worlds, 4 Kasım tarihinde sona erecek. Takımlar 4 aşamalı bir mücadele verecekler: Ön Eleme (Bo1) – Ön eleme play-off (Bo5) – Grup Aşaması (Bo1) – Finaller (Bo5)

Bu arada bir not düşelim, tüm bölgelerden en az bir takım Ön Eleme’den başlarken, Kore’den gelen tüm takımlar doğrudan Grup Aşaması’ndan başlıyor olacaklar.

 

 

Şimdi her şeyin detaylıca yer aldığı Format görseline beraber göz atalım:

 

Şöyle bir ekstra bilgiyi de aktaralım: Ön Eleme’de tüm gruplar rastgele kurayla çekilmeyecek. Öncelikle 4 tane Ana Bölge Üçüncüsü, 4 farklı gruba yerleşecek. Daha sonra diğer bölgelerden takımlar kurayla gruplara dağılacak. Yani her grupta bir tane Ana Bölge takımı olacak. Bu da diğer bölgelerden gelen takımların Grup Aşaması’na yükselme şansını biraz düşürüyor olacak.

 

Ayrıca, yine görselde en altta yer alan BR, CIS, JPN, LAN, LAS, OCE, SEA, TUR arasından MSI’da belirlenecek 1 takım kısmı da belirlendi. Bu bölgeler arasından MSI’da en iyi performansı gösteren ekip SEA’dan olduğu için, o slot SEA’ya gitti. Eğer Ön Eleme’den de 1 takım çıkarabilirse, SEA’dan 2 takımı Grup Aşaması’nda görüyor olacağız.

 

Bizim Temsilcimiz?

2017 Worlds’de bizi TCL Şampiyonu 1907 Fenerbahçe e-Spor temsil ediyor olacak. Kendilerinin Ön Eleme’den Grup Aşaması’na yükselebilmeleri için en az bir Ana Bölge Üçüncüsü’nü alt etmesi gerekecek. İmkansız mı? Kesinlikle değil. Geçtiğimiz yıllarda gerek paiN Gaming, gerek Albus Nox Luna gibi takımlarla küçük bölgelerin de rahatlıkla ana bölge takımlarını alt edebileceğini gördük. MSI 2016’da temsilcimiz SuperMassive, NA temsilcisi CLG’yi yenerek bunun kapısını ülkemiz için araladı. Sıra 1907 Fenerbahçe’de. Kendilerine güvenimiz sonsuz. Haydi çocuklar, hep beraber Gruplara!

Hakkında Sencer Yücel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.