Ev / Haberler / 2018 Model iPhone İsimleri Belli Oldu
Valorant names

2018 Model iPhone İsimleri Belli Oldu

2018 model iPhone’ların isimleri, apple.com‘da yer alan bir XML dosyasında görüntülendi. 

Teknoloji devlerinden Apple‘ın 2018 model iPhone telefonlarında hangi isimleri kullanacağı tartışma konusu oluşturuyordu. “S” takısını kullanmasına alışık olduğumuz şirket, “s” takısını iPhone 6s modelinden beri kullanmıyor. Bunun yanında iPhone 8‘den, 9 modelini tanıtmadan direkt olarak iPhone 10’a (X) atlaması da bu tartışmaları alevlendiriyordu. Şirketin sitesinde yer alan bir XML dosyası, lansman saati gelmeden bu tartışmalara son noktayı koydu.

Apple Yeni iPhone İsimlerini Ele Verdi

Lansman gününe doğru ortaya çıkan dedikodular şirketin yeni model telefonlarında iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr isimlerini kullanacağına işaret ediyordu. Nitekim ATH tarafından sitede bulunan bu XML dosyası Apple‘ın yeni iPhone modellerini ve bu modeller için satışa çıkaracağı kılıfları ortaya çıkararak bu dedikoduları doğruladı.

apple

XML dosyası olayın üzerinden az bir zaman geçtikten sonra siteden kaldırılmış olsa da, ulaşanlar tarafından ekran görüntüleri alınıp sosyal medyaya servis edildi.

Bu XML dosyası bunların tanında söz konusu iPhone modelleri için çıkacak olan kılıfların renk seçeneklerine de ışık tuttu. Apple’ın piyasa süreceği kılıfların rengi gece yarısı mavisi, beyaz, siyah, taş rengi ve kırmızı olacak.

Sitede yer alan dosyanın içerisindeki bir başka kod ise LCD ekranlı 6.1 inçlik iPhone Xr‘nin renk ve depolama alanı seçeneklerini ortaya çıkardı. iPhone Xr‘nin renk seçenekleri siyah, beyaz, kırmızı, mavi, mercan ve sarı renklerinden oluşacak. 64 ve 128GB‘lik depolama seçenekleri yer alacak. 256 GB‘lik bir versiyonu olması da kuvvetle muhtemel gözüküyor.

Yeni iPhone’ların isimleri ve renk seçenekleri hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

 

Hakkında Bora Üzüm

Teknoloji meraklısı, araştırma delisi, birazcık da hukuk öğrencisi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.