Ev / Blog / Ubisoft Neden Sürekli Oyun Çıkartıyor?

Ubisoft Neden Sürekli Oyun Çıkartıyor?

Valorant names

Sevgili oyunular, bildiğiniz gibi Ubisoft her sene bir oyununun devamını çıkarıyor. Ya her sene bir firma oyun çıkarabilir mi ya? Bu yazımızda Ubisoft işlerini nasıl yapıyor başlığını iki oyun üzerinde inceleyeceğiz.

Far Cry

Başta bizimkilerin (Crytek) yaptığı, ama sonradan Ubisoft’a geçen bir oyun serisi. Tamam kabul ediyorum ilk oyunları güzeldi. Hatta o dönemdeki FPS oyunlarını solladı bile. Fakat bunlar sadece üçüncü oyuna kadar sürdü. Üçüncü oyundan sonrası paragöz Ubisoft’un para kazanma hırsı yüzünden çökmüş durumda. Baktı bu oyun sürekli satıyor, klasik herkesin bildiği Ubisoft formülünü uygulamaya başladı. Bundan böyle her sene bir Far Cry oyunu çıkacaktı. Ama böyle mekaniklerini değiştireyim, oynanışı değiştireyim, yenilik getireyim falan yok. Üçüncü oyunun biraz daha yüksek grafikli versiyonları olarak yer aldı hepsi kütüphanemizde. Her ne kadar hikaye (hikayeleri de kötü gerçi) ve grafiksel anlamda değişse de, bu oyun bir türlü değişmiyor. Hele şu son çıkan oyun. Far Cry: New Dawn. Tamam mekan hoş güzel çiçekler falan var onlara karışmıyoruz. Fakat e be güzel kardeşim, şu oyunu biraz daha uzun yapsan, oynanışı güzelleştirsen, değişik silahlar eklesen, kıyamet sonrası konseptini daha da şekillendirsen olmuyor mu? Açık dünyada eşya toplamak, aynı yan görevleri milyonlarca kez tekrar yapmak. Ubisoft bunlardan vazgeç artık!

Assasin’s Creed

Evet gelelim en ızdıraplı seriye. Her sene çıkan ve birbirinin aynısı olan Assasin’s Creed. Hani şu meşhur “oyunda bug var yaa” muhabbetini yapmayacağım. Zaten o konudaki yara büyük. Ubisoft oyunlarını tam bitmiş halde çıkarmıyor biliyoruz. Şikayetleneceğim şey yine her zamanki gibi aynı yan görevler, sıkıcı karakterler, birbirinin aynı mekanikler. Bakın Origins hariç. Origins gerçekten güzel bir oyun. Çünkü yenilik var abi. Yeni bir oyun. Mesela dövüş mekaniğini sıfırdan değiştirmişler. İşte böyle şeyler istiyoruz Ubisoft. Derken Assasin’s Creed Odyssey geldi. Evet Origins’in aynısı. Saçma sapan gemi mekanikleri, aynı dövüş mekanikleri, aynı yan görevler gibi gibi. Evet ilk oyunlarını severek oynadım ama sonradan baktım ki sürekli aynı olan Assasin’s Creed oyunları her sene istisnasız çıkıyor. Formül basit. Birkaç tane kopya oyun çıkar, bir oyuna farklı mekanik ekle, tutarsa o mekaniğin suyunu çıkar diğer oyunlarda şeklinde devam ediyor. Kısır bir döngü yani anlayacağınız. Ubisoft böyle ekmeğini kazanan bir firma. E haliyle her oyunları tutan bir firma. Benim de her oyunum tutsa ben de öyle paso oyun çıkarırdım. Adamlar işi biliyor abi!

Oyun dünyasındaki tüm gelişmelerden haberdar olmak için Instagram  ve Twitter üzerinden bizleri takip edebilirsiniz.

Hakkında Harun Refik Çiftçi

2.5 yaşından beri Vice City sokaklarında geziyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.