Ev / Blog / GG Ne demek?
Valorant names
gg kelime anlamı, gg ne demek

GG Ne demek?

Çok ayıp etmişiz GG Ne demek açıklamayarak. Sonuçta ismimiz dahi buradan gelmekte. Neyse, ne demiş büyüklerimiz? Geç olsun, güç olmasın. İtina ile hazırlayalım da kendi ismimize, kendimizi affettirelim. 

Yazımızda GG’nin kelime anlamından, tarihine kadar birçok şeyden bahsedeceğiz. GG ne demek kısaca açıklayacağız. Fakat ilk başta söylemek gerekirse GG bir motto’dur ve genelde oyuncular tarafından kullanılır. Yinede dile bir kere oturduğunda video oyunları dışında da birçok yerde kullanıldığını görmek mümkün.

GG Ne Demek? Neden Kullanılır?

gg kelime anlamı

GG’nin kelime anlamı – GG Ne demek

GG bir kısaltma ve açıldığında Good Game anlamına geliyor, Türkçe karşılığı ise Güzel Oyun diyebiliriz. Genelde zevk aldığımız, yensek de yenilsek de mutlu ayrıldığımız oyunların ardından konuşmadan takımımıza ve karşı takıma söyleriz.

Tabii bir de zıt anlamı mevcut; o da BG yani Bad Game, Türkçe karşılığı ile Kötü Oyun. Bunu da, yensek de yenilsek de zevk alamadığımız oyunların ardından dile getiririz. Karşıda hile olduğu ya da ezici üstünlük sağladığımız durumlarda kullanılabilir.

GG’nin Tarihi

GG ne demek sorusuna yanıt ararken, tarihine bakmamak garip olur, nereden çıktı, nasıl bu kadar yayıldı? Yurt dışında birçok şey söylenmekte Starcraft ile başladı ya da biz bunu Age of Empires 2’den beri kullanıyoruz gibi. Tartışma büyük anlayacağınız.

Fakat ülkemizde durum daha basit, tabii ki yabancı dilden geldi. Gelişi ise League of Legends oyununa dayanmakta. O oyunda yabancılar kullanıyordu, Türkiye Sunucusu açıldıktan sonra Türkiye’de de fenomen oldu ve oyunun bilinirliği ile dilimize pelesenk oldu.

Şimdilerde ise CS GO‘dan tutun da Overwatch‘a kadar birçok oyunda kullanılmakta. Hatta günlük hayatımızda dahi yerini aldı desek yalan olmaz sanırım. Sırada Oyungg var!

Oyungg açısından GG – Oyungg’de GG Ne demek

İsmimizdeki kullanışını anlatmazsak olmaz sanırım. Aslında Türkçe olarak bakıldığında bir anlam karmaşası oluyor maalesef, ‘Oyun güzel oyun’ gibi. Fakat aslında bizim kullandığımız Oyun aslında ‘El’ ya da Round yani ‘Tur’ anlamında. Bu yüzden pek anlam karmaşası da kalmıyor ortada.

GG anlamını elimizden geldiğince açıklamaya çalıştık, umarız faydalı olabilmişizdir. Aklınıza takılan soruları yorum kısmından sormayı unutmayın, belki yardımcı olabiliriz. Hatta Oyunlarda Fizik Motoru Nedir yazımızı okuyarak bilgi almaya devam edebilirsiniz! Oyunlarınız GG olur umarız!

Hakkında Eran "AramdaJungle" Küçük

Buralarda bir şeyler yazıp çiziyor, Oyungg'de yönetici olarak yer alıyor, bir de Marmara Üniversitesinde Radyo, Televizyon ve Sinema okuyor. Öyle pek farklı bir yanı yok, 22 yaşında.

7 Yorumlar

  1. Hep bu sorunun cevabını merak etmiştim, yazıp duruyorlar oyun sonu anlamıyordum 😀

  2. Dursun akıncı

    Valla ben gg ne demek bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkürler oyungg

  3. Ahaha ahahahahaha ahahahahah gayet güzel bir içerik olmuş, teşekkürler.

  4. Oyunggnin “GG”sinin nereden gelmiş olduğunu anladım teşekkürler 😀 😀

  5. Ahmetcan Tandoğan

    Good Game, Well Played, Suka suka rush b hadi go go go

  6. Ben Biliyordum Ztn

  7. kardeş ne uzattın “GG”=”GoodGame” bu kadar basit yav

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.