Ev / Blog / Sea of Thieves Nedir, Nasıl Oynanır? Rehber Yazısı
Valorant names

Sea of Thieves Nedir, Nasıl Oynanır? Rehber Yazısı

 Sea of Thieves nedir? Nasıl bir oyun? Oyuna dair öneriler, taktikler ve hakkında hemen hemen her şeyi bulabileceğiniz rehber yazısına hoşgeldiniz.

Sea of Thieves Nedir, Yenir mi?

Sea of Thieves, Rare tarafından geliştirilen ve Microsoft tarafından PC ve XBOX One platformlarına yayınlanan multiplayer bir aksiyon-macera oyunudur. Oyuna başladığınızda karakterinizi seçer ardından oyunda bulunan 2 oyun modundan birisine girerek geminizle korsanlık yapmaya başlarsınız. Bu oyun modlarından ilki Adventure yani macera modudur. Bu modda arkadaşlarınızı tayfanıza davet edebilir, outpostlardan aldığınız görevlerle ticaret yapabilir, hazine avı ve ya iskelet avına çıkabilirsiniz. Denizlerde gerçek oyuncularla, hayalet gemilerle, Krakenle, dev köpekbalıklarıyla, karşılaşabilirsiniz. Her an bir gemi savaşlarına girebilir, ganimetlerinizi kaçırmak için fırtınayla cebelleşebilir, tam hazinenizi satacakken Kraken’e yakalanabilir, geminize saklanmış bir korsan tarafından öldürülebilirsiniz. Kısacası benim için bu oyunun güzel olma sebebi arkadaşlarınızla beklenmeyene hazır olmak için çabalarken yaşadığınız o macera tutkusu.

Diğer moda da kısaca değinmem gerekirse 4 kişilik takımlarla oynanan bir çeşit “Gemili Battle Royale” olduğunu söyleyebilirim. Amacınız hazine bularak ve ya diğer gemileri batırarak en son en yüksek puanla hayatta kalmak. Bu modu çok öneremeyeceğim fakat oyunda en kısa sürede en çok parayı buradan kazanabileceğiniz tüyosunu da vermeden geçmeyeyim.

Sea of Thieves’ta Ne Yapılabilir?

Yukarda uzun uzun överek saydığım gibi Adventure modu içerisinde yapabilecekleriniz çok fazla. Biraz bahsetmek gerekirse, oyuna her açtığınızda rastgele bir outpostta doğuyorsunuz. Bu outpostlar bir şeyler satın alabileceğiniz (Oyunda satın alınabilir her şey customization tarzında gemi yelkeni, korsan şapkası vs.) ve eğer isterseniz Hazineciden hazine avı görevi, Tüccar Loncasından ticaret görevi, Büyücülerden ise iskelet avı görevlerini alarak yola çıkabilirsiniz. Yaptığınız her görev ile bulduğunuz eşyaları (hazine, kurukafa gibi) nadirlik seviyesine göre kazanacağınız para için yine aynı şekilde görevi aldığınız yerlerden satabiliyorsunuz.

Geminize toplarınız için gülle, yiyecek ve gemiye gelebilecek her türlü hasar için tahta depolayabilirsiniz. Tüm bunları yaparken fırtınalı, sisli, açık denizlerde ve hiç de küçük olmayan bir haritda (bir baştan diğerine gitmek seçtiğiniz gemi tipine göre 15-30 dakika sürebiliyor) yol alabilirsiniz. Geminin yelkeninden çapasına kadar sizin ayarlamanız oyunun tayfa sistemini ve gerçekçiliğini harika kılıyor. Bir arkadaşınız dümendeyken diğeri gözcülük yapabilir, bir başkası top başında savaşırken diğeri yelkenleri ayarlayabilir. İşte bu olay benim için Sea of Thieves’ta gemi kullanmayı 40 saat gömdüğüm Black Flag’den daha eğlenceli bir hale getiriyor.

Sea of Thieves Hakkında Sevmediklerim

Oyundaki envanter sistemi çok can sıkıcı olabiliyor. Örneğin her oyuncu yanında yalnızca 5 adet tahta taşıyabiliyor. Bu olay oyuna gerçekçilik katsa da loot işini çekilmez bir hale getiriyor ve çoğu zaman loot yapmak yerine ölmek daha cazip geliyor. Evet ölmek, şaka yapmıyorum çünkü oyunda her öldüğünüzde Ferry of The Damned adında bir hayalet gemiye ışınlanıyor ve yaklaşık 20-25 saniye sonra tekrar doğarak (eğer geminiz batmışsa) yeni bir gemiye ışınlanıorsunuz. Yepyeni ve oyunun başında size verilen lootlarla dolu bir gemi. Bu sorun için oyuna en azından çanta benzeri bir sistem getirilebilirler. Şimdi söyleniyorum ama bu sistem defalarca kez bizi batırmış gemilerden intikam alabilmem konusunda bana yardım etti. Yine de çanta şart.

Oyunun grafikleri cartoon şeklinde ve bu bazen tüm ciddiyeti yok ediyor. Denizler, gemiler falan hoş gözüküyor orası ayrı ancak bu söylediklerim sadece canavar bir PC‘ye sahipseniz geçerli. XBOX One‘da durum nedir bilmiyorum ama muhtemelen sadece XBOX One X‘te bahsettiğim grafikler destekleniyordur.

Son olarak oyundaki pvp sistemi çok yavaş ve vuruş hissi çok kötü acilen bunun için bir yama getirmeliler. Gerçi oyuna bir kaç ayda bir yeni sürüm ve özellikler getiriyorlar ama henüz yeterli olduğunu söyleyemem.

Sea of Thieves Tüyoları

Oyunda geçirdiğim onlarca saatten sonra size oyundaki en çok sevidiğim ve en güzel etkinlikleri söyleyebilirim. Oyunun adventure modundaki en hızlı ve en eğlenceli etkinlik kesinlikle Stronghold‘lar oyuna girdiğiniz anda kurukafa şeklindeki bulutu takip ederek ulaşabileceğiniz. İskeletlerle dolu ve toplarla çevrili adalara ulaşabilirsiniz. Bu adaların kalesine sağ salim ulaştıktan sonra dalga dalga gelen iskeletleri öldürdükten sonra en son kaptanlarını öldürerek düşüreceğiniz anahtar ile kalenin içindeki mahzenin kapılarını açarak oyunun en sağlam hazinesine ulaşabilirsiniz. 50 hazine avına bedel olan içerdeki tüm kurukafaları, tüccar küfelerini, hazine sandıklarını, değerli bibloları ve barutları satarak zengin olabilirsiniz.

Oyuna dair en sevdiğim diğer etkinlik ise Tall Tale‘ler oyuna henüz yeni eklenen bu mini hikayeleri tamamlamak ve gerçekten güzel kurgulanmış ipuçlarını takip ederek pek para kazandırmayan ama çok eğlendiren bu hikaye modlarını yapmak çok güzel. Oyundaki amaçsızlığı ve tekrara düşen yapısını bozabilmek için harikalar. Yazımızın yavaş yavaş sonuna gelirken belirtebileceğim son büyük eğlence ise gerçek oyunculara bulaşmak. Onların gemilerine sızıp barut patlatmak, gizlice gemilerini kaçırıp kayalığa çarptırmak. Evet toxic ama bu bir korsanlık oyunu yani her şey mübah >:)

Sea of Thieves Sistem Gereksinimleri

Minimum sistem gereksinimleri (540p @30fps)

  • İşletim sistemi: Windows 10
  • İşlemci : Intel Iris Pro Graphics 6200 or Intel Iris 540
  • RAM: 4GB
  • DirectX: 11
  • Ekran kartı belliği: 1GB
  • Ekran kartı: Integrated
  • Modern GPU: Integrated
  • Disk gereksinimi: 60GB 5.4k RPM
  • Grafik ayarları: Minimum (“Cursed” in-game)

Önerilen sistem gereksinimleri (1080p @60 fps)

  • İşletim sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel i5 4690 @3.5ghz or AMD FX-8150
  • RAM: 8GB
  • DirectX: 11
  • Ekran kartı belleği: 4GB
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 770 or AMD Radeon R9 380x
  • Modern GPU: Nvidia GeForce GTX 1060 or AMD RX 470
  • HDD: 60GB 7.2k RPM
  • Grafik ayarları: Medium (“Rare” in-game)

Sea of Thieves Ücreti

Microsoft Store‘da 150 TL gibi uçuk bir fiyata satılıyor. Benim tavsiyem indirime girdiği zaman 1 TL, 5 TL civarında olduğunda Xbox Game Pass almanız. Tabiki oyun güzel falan ama 150 TL’ye değmez.

Sea of Thieves nedir? Nasıl oynanır sorularınızı cevaplayabildim mi? Umarım size Sea of Thieves hakkında bir fikir verebilmiş ve ya oyunda işinize yarayacak bilgiler sağlayabilmişimdir. Oyun hakkındaki tüm sorularınızı yorumlardan sorabilir bunun gibi blog yazılarımıza daha çabuk haberdar olabilmek için bizi Instagram‘dan takip edebilirsiniz.

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

-

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.