Ev / Blog / Global Game Jam Ege 2018 İncelemesi!
Valorant names

Global Game Jam Ege 2018 İncelemesi!

26-28 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen Global Game Jam Ege 2018(GGJEGE 2018) tüm dünyada gerçekleşen Global Game Jam etkinliğinin bir parçası. İzmir Ekonomi Üniversitesi, 3 gün 2 gece boyunca oyun hazırlamaya çalışan maratonculara ve harika bir etkinliğe tekrardan ev sahipliği yaptı. Grafikleri ve gameplay’i ile bir çok oyun göze çarpsa da bazı oyunların yetişmemesi de hayal kırıklığı oldu!

İlk İzlenim:

İlk etkinlik salonuna geldiğimde harika bir atmosferle karşılaştım. Teker teker Jammer’lar ile tanışmaya başladığım ve harika insanlar tanıdım. Etkinliğin başlangıcını Ferhat Tanman3D Modeling ve ZBrush” eğitimi ile yaptı! Ardından bütün Jammer’lar Global Game Jam için belirlenecek konuyu beklemeye başladık. Saat 5 civarlarında video oynatılmaya başlandı ve video sonunda konuyu öğrendik”İletim”.

Bireysel ve grup katılımı yapmak mümkündü. Grup olarak gelen birçok kişi olmasına rağmen bir o kadar da benim gibi bireysel katılım yapan kişiler vardı. Bireysel katılım yapan kişiler orada bulunan tahtalara numaralarını bırakarak veya etkinlik alanında tanışarak gruplarını oluşturdu. Maraton konusunun açıklanmasından sonra bütün guruplarda tartışma ve fikir paylaşımı hakim oldu. Gerek oyun geliştirmeyi öğrenmek gerek bir grup olarak çalışabilmeyi öğrenmek için böyle bir etkinliğe katılmak inanılmaz bir tecrübe! Art arda gelen yemekler ve abur-cuburlar eşliğinde tüm gruplar oyunlarını maratonun sonuna yetiştiremeye çalışıyordu. Bunun yanında konuşmacıların sunumlarını ve muhabbetlerini(röportaj) es geçmemek lazım. Unity Technologies‘den Ulaş Karademir‘in gerçekleştirdiği “Oyun ve Oyuncu Psikolojisi” sunumunun bir oyun şirketinin veya bağımsız bir yapımcının satışları için büyük bir değişim teşkil edeceğini düşünüyorum. Diğer tüm konuşmacıların, ayrı ayrı tüm masaları gezerek oyunlarımız hakkındaki yorumları ve eleştirileri gelecekteki oyunlarımız için de ayrı bir katkı olacaktır.

Etkinlikteki en küçük birey olarak en çok öğrenen kişi olduğumu düşünüyorum. Beni GGJEGE 2018‘e davet eden OGT(Oyun Geliştirme Takımı) ekibine başta Ahmet Tunç‘a teşekkür ediyorum. Tüm konuşmacılara ve bana katkılarını eksik etmeyen maratonculara ayrıca teşekkür ederim.

GGJEGE 2018(Global Game Jam Ege 2018)’den görüntüler:

GGJEGE’nin yapıldığı konferans salonu! Ferhat Tanman’ın Zbrush ve Blender eğitimi! Jammer’ları gezen ve onlarla muhabbet eden Mentor’lar! Mevlüt Dinç ve Ulaş Karademir’in ufak çaplı röportajı ve konuşmaları! Oyun kültürüne ilgili RedBull kızları! 48 saat sonunda oyunların sunulması! GGJEGE 2018 kapanış!

 

Ateşli Şişman hakkında:

GGJEGE 2018 sırasında geliştirdiğimiz oyun olan Ateşli Şişman; kısa sürede yapabilmemizin yanında, oyuncuyu saran ve gerçekten zorlayıcı olmasından dolayı oyunun hem mobil hem de bilgisayar sürümlerini hazırladık. Oyundan bahsedecek olursak, konuya uyumunu baş karakterimiz olan iskeletin etraftaki ısı kaynaklarını toplayarak yenilediği enerjisi oldu. Ardından iletimi yansıtan diğer unsur iskeletimizin topladığı enerjiyi, dalga dalga gelen canavarlara atması yani iletmesi.

Umarım bu yazı gelecek GGJ’lere katılımınız için bir fikir olmuştur. Peki siz nasıl bir oyun yapardınız?

Hakkında Sadık Anıl Atılgan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.