Ev / Blog / Google Chrome Kasma Sorunu Kesin Çözüm 2019
Valorant names

Google Chrome Kasma Sorunu Kesin Çözüm 2019

Ram canavarı Google Chrome’un hakkında birçok olumsuz şey duyuyor, yine de kullanmayı bırakamıyor musunuz? Aramıza hoşgeldiniz. Bu yazımızda Google Chrome kasma sorunu yaşayan arkadaşlarımıza çözümler sunacağız.

Öncelikle internet dünyasının karanlık yerlerinden gelen ve Chrome ile ilgili yapılan içeriklere denk gelmemiş olanlar için kısaca bir açıklama yapalım. Google Chrome tarayıcılar arasında en çok ram tüketimi olan, dolayısıyla da bilgisayarı en yoran tarayıcı olmaktan kendini kurtaramıyor. Onlar kendini kurtarana kadar en büyük tavsiyemiz Opera ya da Firefox gibi tarayıcılara geçmeniz olacak.

Fakat imkanı olmayan ya da Chrome kullanmayı sevenler için onları yaşadıkları sorunlardan da kurtarmak lazım. Size verebileceğimiz birkaç tavsiye var, korkmayın zor şeyler değil. Kasma sorunu yaşatan tarayıcınızı eskisi gibi hızlandıracağız birlikte.

Steam Seviye Kasma Rehberi yazımızı okudunuz mu?

Google Chrome  Neden Kasar?

Bazen veri olarak dolduğu için, bazen gerçekten de bilgisayarınızın Chrome için yetersiz geldiği anlar yüzünden Google Chrome kasıyor. Bunun dışında bazen yeni gelen bir güncelleme sorunların başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkabiliyor.

Özellikle kullanırken onlarca sekmeyi ve pencereyi açık tutuyor, diğer bir deyişle uygulamayı da bilgisayarınızı da biraz hor kullanıyorsanız. Sebeplerden birisi de bu diyebiliriz. Burada örnek olarak mobil cihazları verebiliriz, çok fazla sekme açıkken mobil cihazlarda da kasma sorunu hemen gün yüzüne çıkıyor.

Bir de eklenti yükü durumu söz konusu. Evet Google Chrome internet tarayıcısını en kullanışlı yapan özelliklerinden birisi de kesinlikle uçsuz bucaksız eklenti mahzeni kuşkusuz. Fakat çok eklenti kullanmak bazen durumu iyiye götürmüyor işte.

Google Chrome Kasma Sorunu Çözümü

Soruna bir çözüm bulduktan sonra yukarıdaki sebeplerin sizden kaynaklı yaşananları varsa, bunları artık yapmayarak sorunu bir süre yaşamamayı garanti altına alabilirsiniz. Geçelim tavsiyelerimize.

  • CCleaner kullanmak: Bu hem bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları sürekli temizleyerek, bilgisayarınızı yükten kurtarmaya yardımcı olur. Hem de Google Chrome’u gereksiz kurabiyelerden ve verilerden temizleyerek rahatlatmanızı sağlar. Ücretsiz ve her bilgisayarda bulunması gereken bir bakım ürünüdür.
  • Gereksiz eklentileri kaldırmak: Eğer kullanmadığınız ya da daha güncel sürümleri olan eklentiler varsa, kullanmadıklarınızı silip, daha güncel ve hafif sürümleri olan eklentileri de bulunan alternatifleriyle değiştirmek fazlasıyla faydalı olacaktır. Eklentileri kaldırmak için sağ üstteki üç noktaya tıklayabilir, daha sonrasında diğer araçlardan uzantılar kısmına tıklayabilirsiniz. Açılan pencerede dilediğiniz uygulamaları açık/kapalı modlara getirebilir ya da kaldırabilirsiniz.
  • Bilgisayara genel bir virüs taraması yapmak: Elinizdeki güvenlik yollarıyla bilgisayara bir tarama yapmanızın vakti gelmiş olabilir. Çoğu virüs bilgisayarınızın RAM’inden fayda sağlar. Bu tahmin edersiniz ki ilk önce Chrome’ı etkiler, çünkü kendisinin de en çok kullandığı şey RAM’leriniz.

Peki bunlar toparlamazsa? Tüm bunları yaptınız ve Chrome hala eski hızına ulaşmadı mı? O vakit, sıfırlamanın vakti gelmiş olabilir. Google Chrome Kasma Sorunu kesin çözümü aşağıda yer alıyor, fakat tavsiyemiz öncelikle yukarıdakileri yerine getirmeniz olacak.

 

Son Çare, Tarayıcıyı sıfırlamak

Tarayıcıyı sıfırlamak deyince direkt olarak programı kaldırmak gelmesin aklınıza, bu tip durumlar için Google amcamız bize güzel bir yol hazırlamış. Nasıl mı? Anlatalım.

Sağ üstteki üç noktaya yeniden tıklıyoruz ve bu sefer ‘Ayarlar’ seçeneğine tıklıyoruz. En alta kaydırıyor ve gelişmişe tıklayarak sayfayı en aşağıya yeniden kaydırıyoruz. Bu noktada karşımıza ‘Sıfırla/Temizle’ isimli seçenek çıkıyor. Bu seçenek ile Chrome’u fabrika ayarlarına geri yollayarak sıfırlıyoruz ve eskisi kadar hızla çalıştığını görüyoruz.

UYARI! Bu yapacağınız işlem birçok verinizin kaybolmasına sebep olacaktır. Eğer kaybolmamasını istediğiniz bilgiler ve linkler varsa öncesinde kaydetmenizi tavsiye ederiz.

Eğer yaşadığınız ekstra sorunlar varsa size yorumlarda da yardımcı olmak isteriz. Paylaşımlarımızdan anında haberdar olmak için Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Hakkında Eran "AramdaJungle" Küçük

Buralarda bir şeyler yazıp çiziyor, Oyungg'de yönetici olarak yer alıyor, bir de Marmara Üniversitesinde Radyo, Televizyon ve Sinema okuyor. Öyle pek farklı bir yanı yok, 22 yaşında.

2 Yorumlar

  1. En basiti chrome kullanmamak 🙂

  2. bro benim sistem çok iyi ama oyunları kasıyor chrome deki ama sayfalara takır takır hemen giriyor mesela ben googlede ençok parlak patlama oynuyorum kasıyor bende bir tane çok düşük sistem var kasmiyor ne anladım ben bu isten öneri yazın denenmediyse bosver yazma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.