Ev / Blog / Neden Farklı Konularda Yazı Yazıyoruz?
Valorant names

Neden Farklı Konularda Yazı Yazıyoruz?

Oyungg neden sadece oyun yazmıyor? Neden Teknoloji, Dizi-Film, Kitaplar üzerine de yazılar yazıyoruz?

Bu başlığı yazmamıza vesile olan ve bizi eleştiren arkadaşlara teşekkürler öncelikle. Yeri geliyor kendi ekibimizden, tanıdığımız yüzlerden dahi alabiliyoruz bu eleştiriyi. Bu nedenle de kendimizi bir kere izah edelim, bu eleştiri ile karşılaştığımızda verebileceğimiz bilgilerden oluşan bir yazımız olsun diye karalamaya başladım yazıyı.

Konunun yeniden açılmasına sebep olan; ‘Netflix’teki En Çakma Dizi: Elite‘ başlıklı yazımızdan da örneklemeler yapacağım, okumak isteyenler olursa diye bıraktım linki.

Kitlemiz ne istiyor?

Bizim hitap ettiğimiz kitleyi, şu an okurumuz olan kitleyi açıklamam gerekirse şu yolu kullanabilirim. Teknoloji ile arası iyi, sosyal medyada gördüğü şeyleri anlayabilen ve yorumlayabilen, yabancıların kültürlerine ve tükettikleri ürünlere alışık, oyunsever genç insanlar.

Burada sitemizin de isminden yola çıkarak video oyunları ağırlıklı bir site olduğumuz zaten aşikar. Bizi takip eden, okuyan ya da sosyal medyada paylaştıklarımızı beğenen insanların da bize katılma nedeni elbette bu. Fakat yukarıda bahsettiğim kitle sadece ‘Oyun’ ile mi ilgileniyor? Bu insanlar sabah kalkıp Metin 2 (Sadece örnek olarak), gece yatana kadar Metin 2 oynayan insanlar değil, öyle insanlara ulaşmamak için kıçımızı yırtıp kafamıza geçiriyoruz gerçekten. Öyle olduğunuzu düşünüyorsanız gerçekten gönül rahatlığı ile bizi takipten vazgeçebilirsiniz.

Bizim içerik ürettiğimiz kitlenin artık şekillenmeye başlamış yaşam tarzları var, kimisi hikayeli oyunları seviyor, kimisi multiplayer oyunlarla haşır neşir, fakat oyun dışında da belli karakteristik özellikleri var kafamızdaki Oyungg okurunun. Oyun seven bir insan, kaliteli görsel içerikleri seviyor olabilir çünkü direkt olarak. Buna film ve dizileri de dahil edebilmeliyiz, ki yazdığımız zaman ilgi görüyor zaten. Hayal gücü gelişmiş insanlar oyun oynamaz mı? Ya da Oyunlar insanın biraz ufkunu genişletmez mi? Aynı işi başka ne yapar? Kitaplar! Evet bu yüzden Romanlar hakkında da karalıyoruz canımız istedikçe.

Tekrara mı düşüyorum yoksa?

Tüm bunları açıklıyorum ama hata mı yapıyorum yoksa? Birileri bunlar üzerine yıllar önce konuşmuş olabilir mi? Arkadaşlar Oyunlar ‘Alt Kültür’ diye tabir ettiğimiz başlığın altındadır. Aynı başlığın altında Hip-Hop da yer alabilir, fantastik edebiyat da, ekonomi severler de… Bu bahsettiğimiz şeyler kişilerin hayatında bir yere sahip, karakterlerine işlemiş unsurlarsa ve popüler (üst) kültür grubunda değilse alt kültürdür. Birbirine yakın alt kültürler de birlikte takip edilebiliyor günümüzde. Biz de Oyun alt kültürüne yakın insanların, yine yakın olabilecekleri diğer alt kültürler hakkında da yazıyoruz doğal olarak. Yine de ana başlığımız Oyun ve bir şekilde ya Oyun ile ilgili şeyler hakkında yazıyoruz ya da içeriklerimizde çoğunluğu kaybetmesin diye uğraşıyoruz.

Bunu tek yapan da biz değiliz, daha butik kaldığımız için eleştiriliyor olabiliriz, bu güzel bir şey hatta, yapıcı eleştiriler sayesinde çoğu zaman ilerleyişimizde değişiklikler yaptık zaten. Fakat bu eleştiriler butik olduğumuz için hemen kulağımıza ilişebiliyor, ya çözüyoruz ya da mantığını izah ediyoruz. Oyungezer, Merlin’in Kazanı, nasıl oyun dışındaki başlıkları yazıyor, FRPnet nasıl dizi-film yazıyorsa ya da Webtekno nasıl oyun yazabiliyorsa, biz de aynı şekilde devam edeceğiz. Umarım yeterince açıklama yapmışımdır. Tabii ki bizim hakkımızda eleştirilerinizi sürdürün, tabii ki fikirlerinizi belirtin. Her biri önemli ve bizi düşünmeye itiyor. Çünkü biz de işi yapa yapa öğrenen gençleriz, başımızda bir üst akıl emirler yağdırmıyor. Bir şekilde beraber hareket etmeliyiz bu nedenle. Fakat lütfen yıkıcı ya da üzücü olmaktan çekinin, bunu özellikle bize yapın demiyorum, bunu bir şekilde hayatınıza yedirin. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran "AramdaJungle" Küçük

Buralarda bir şeyler yazıp çiziyor, Oyungg'de yönetici olarak yer alıyor, bir de Marmara Üniversitesinde Radyo, Televizyon ve Sinema okuyor. Öyle pek farklı bir yanı yok, 22 yaşında.

2 Yorumlar

  1. Hepimizin ortak noktası sadece oyun oynamak değil çaýı şekersiz içmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.