Ev / Blog / TFT Rehberi: Takım Kompozisyonları
Valorant names

TFT Rehberi: Takım Kompozisyonları

Yeni bir TFT rehberi yazımıza daha hoş geldiniz. Önceki rehberimizde Paylaşımlı seçimde ne yapmamız gerektiğine değinip ufak tüyolar vermiştik. Bu rehberdeyse takım kompozisyonlarına değinip nasıl takımlar kurmanız gerektiğine değineceğiz.

Takım kompozisyonları yaratırken genellikle en çok dikkat edilen şey karakterlerin ait oldukları sınıflar oluyor. Uygun şampiyonları bir araya getirip istenilen güçlendirmeleri elde etmek, herkesin uyguladığı en basit ve en doğru  yol. Fakat uygun şampiyonları bir araya getirseniz bile çoğu zaman sadece bir güçlendirme size oyunu kazandıramaz. Eğer oyunda ilk 3’e olarak bitirmek istiyorsanız, takımınızda en azından 2 veya 3 güçlendirmenin açık olduğundan emin olmanız gerekiyor.

Peki en üstün sınıflar ve güçlendirmeler hangileri?

Böyle bir şey yok arkadaşlar. Siz uğraşıp 9 kılıç ustası yaparak önünüze geleni ezebilirsiniz. Fakat buzul güçlendirmeli birisi, sizin takımınızı keserken çok da zorlanmayacaktır. Tıpkı taş kağıt ve makas oyununda olduğu gibi, TFT’de de güçlendirmelerin kuvveti karşınızdaki kişiye bağlıdır. Fakat burada da önceki yazımızdan aşina olduğumuz iki kavramla karşılaşıyoruz: Meta ve Şans. 

Yukarıdaki yazıda en üstün güçlendirme gibi bir şeyin olmadığını söylemiştik. Fakat meta kavramıyla beraber bu yorum birazcık değişime uğruyor. Güçlendirmeler çoğu zaman birbirlerine eşit ve dengeli olsalar dahi, gelen yamalarla beraber güçlenip zayıflayabiliyorlar. Böyle olduğunda da kimi sınıflar öne çıkıp tercih edilir hale gelirken, kimileri de bir köşede unutuluyor. Tabi bu güçlenen sınıfları kullanmak sizi yenilmez yapmıyor, fakat metanın dengesizliğinden dolayı sizi bir tık daha ileri çıkartıyor.

Bir diğer ayrıntı ise şans. Oyunda şansın ne kadar önemli olduğundan hepimiz haberdarız. Savaş alanında şampiyonlar birbirleriyle mücadele ederken de bu kavram peşimizi bırakmıyor. Taşıyıcı konumundaki bir karakterin kime odaklanacağı, yüzdesel oranlara sahip güçlendirmelerin (yordle ve buzul gibi) çalışıp çalışmayacağı gibi şeyler şansa bağlı. Bu yüzden ne kadar iyi bir takıma sahip olursanız olun, kaybetme şansınız her zaman var.

Takım Kurarken Dikkat edilmesi Gerekenler

Takım kurarken bilmeniz gereken en önemli şey, o anki metanın kimden yana olduğuyla alakalı. Son zamanlarda güçlenmiş olan bir takım kompozisyonunu belirleyerek oyunun başından sonuna kadar o takımı oluşturmaya çalışabilirsiniz mesela. Bu sayede sahip olduğunuz ufak üstünlükle rakiplerinizi ekarte edebilir ve sıralamada yükselebilirsiniz. Tabi bu yapacağınız şey doğrudan metayla alakalı olacağı için, belirli bir şey belirleyip bunu sürekli devam ettirmeniz mümkün değil. Değişen metaya ayak uydurarak sizin de yaptığınız kompozisyonları değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için de gelen güncellemeleri okumalı, yüksek rütbeli oyuncuların oyunlarını izleyerek fikir sahibi olmalısınız.

Yapacağınız bir diğer şey ise doğaçlama olabilir. O anki meta hakkında bilgi sahibi olmasanız bile birbiriyle uyumlu olduğunu düşündüğünüz şeyleri bir araya getirerek yeni şeyler deneyebilirsiniz. Kaldı ki meta kavramı da bu şekilde işler. Doğaçlamayla yaptığınız bir kompozisyon, o anki metayı ekarte ederek yeni bir meta haline gelebilir. Bu yüzden oyunda doğaçlamanın önemi oldukça büyük.

Ayrıca bir sınıfın sağladığı güçlendirmenin diğer bir sınıfın üyesiyle nasıl bir etki yaratacağını da test edebilirsiniz. Şampiyonların birbirleriyle olan sinerjisiyle yepyeni takımlar kurarak rakiplerinizi şaşırtabilirsiniz.

Bugünkü TFT rehberi yazımzıda takım kompozisyonlarına değindik. Bir sonraki yazımızda eşyalara değineceğiz. Dizi, sinema, espor ve oyun dünyasındaki tüm gelişmelerden haberdar olmak için Instagram ve Twitter üzerinden bizleri takip edebilirsiniz.

Hakkında Onat ÇAKALCI

Yeni şeyler tüketmeyi ve bunları çevremdekilerle paylaşmayı severim. Tıpkı burada yapmaya çalıştığım gibi gibi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.